Sağlık

Sağlık-Sen’den hemşireler günü mesajı

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, 12 Mayıs Hemşireler Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaparak hemşirelik mesleğinin değerine vurgu yaptı.

Başkan Özdemir yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Hemşire en sıkıntılı zamanda umut demektir. Hemşire, acıya şefkat demektir. Hemşirelik her şeyden önce fedakarlık demektir. Ülkemizde görev yapan binlerce hemşire gece gündüz görevlerini yerine getirmektedir. Pandemi, sel, deprem gibi her koşulda halkımızın yaralarını saran hemşirelerimizin tek amacı hayata umut olmaktır.

Tarihimizin ilk hemşiresi Safiye Hüseyin Elbi’nin amacı umut olmaktı. Bugün ülkemizin dört bir yanında birçok isimsiz hemşiremizin bu uğurda canını ortaya koyduğu tüm toplum tarafından bilinmektedir.

Fedakarlıkları, alın terleri, emekleri, hayatlarını ortaya koyarak yaptıkları işler; Hemşirelerimizin ne tür bir hizmet verdiklerinin açık bir göstergesidir. Bu yüzden diyoruz ki; Hemşire fedakarlıktır, şefkattir, özveridir. Bu fedakarlık karşısında hemşehrilerimizin emeği ve emeği ödüllendirilmelidir. Sesleri dinlenmeli, sağlık sisteminin temel taşı olan hemşirelerimizin sorunları analiz edilmelidir.

Sağlık-Sen olarak hassasiyetle üzerinde durduğumuz ve analiz etmek için çok zaman harcadığımız iş yükünün azaltılması, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, maaş güzelleştirmenin acilen çözülmesi gereken konular arasında yer alıyor. Görevini bir meslekten çok insani bir sorumlulukla yürüten hemşirelerimizin yüzünü güldürmek için her platformda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi bugün de hemşirelerimizin haklarını daha ileriye taşımak en büyük hedefimizdir. 12 Mayıs Hemşireler Günü ve Hemşirelik Haftası kutlu olsun.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu