Sağlık

Dışarıdan Anlam Vermekte Zorlandığımızda Bile İnsanların Zehirli İlişkilerinden Kurtulamamalarının 10 Nedeni

Çoğu zaman, o ilişki ne kadar sağlıksız olursa olsun, bir ilgiyi bitirmek göründüğü kadar kolay değildir. Bireyle ilişkili birçok duygu ve hatıra vardır ve bunları geride bırakmak birden fazla kişi için bir meydan okumadır. İşte insanların zehirli ilgilerinden vazgeçememelerinin bir listesi!

1. Bu tür sağlıksız bağlantı, kendi ailelerinde alışık oldukları bir durum olabilir.

Bu tür aile ortamlarında bulunan kişiler o kadar alışırlar ki sağlıksız ilgiler onlara doğalmış gibi gelir ve uzaklaşmaya gerek görmezler.

2. İlişkiden kaçamayacakları konusunda öğrenilmiş çaresizlik duygusuna sahiptirler.

Sağlıksız bir ilgiyi bırakmak, inanç ve özsaygı gerektirir. Ancak bazı insanlar içinde bulundukları koşullardan kurtulmanın bir yolu olmadığına inandıkları için sağlıksız bir ilişkiyi bitirme motivasyonundan da mahrum kalırlar. sağlıksız bağ. Bu, bu durumdan çıkmayı zorlaştırabilir.

3. Menfaat üzerinde kontrollerinin olmadığını düşünürler.

Sağlıksız bir ilgiye sahip olan kişiler genellikle bağlantıyı bitirmeye çalışırlar, ancak son noktayı koyamazlar. Bunun nedeni, bazı insanların öz saygılarının düşük olması ve bu nedenle bağlantıları üzerinde kontrol sahibi olmadıklarına inanmalarıdır. Sonuç olarak, sonunda ayrılmaktansa kalmayı seçiyorlar.

4. Her zaman daha güzel günlerin onları beklediğine inanırlar.

İnsanlar, değerli zamanlarını ve çabalarını bağlantılarında boşa harcadıklarına inandıkları için, çabalarının boşa gitmemesi için sağlıksız ilişkiler içinde kalırlar. Bir gün her şeyin düzeleceğine kendilerini inandırmaya çalışarak kendilerini kandırırlar.

5. Ortak arkadaş ve aile bağlarını düşünürler.

Ortak arkadaşlarla olan bağlarını veya aileye tanıştırdıkları partnerden ayrıldığını ve bundan sonra ne olacağını ailesine nasıl anlatacağını düşünen kişiler, bu korkularla ilişkilerini bitirmeyi geciktirebilir.

6. Kendilerini bu ilgiden ve mevcut ortaklarından daha yetkin bulamayacaklarını düşünürler.

Özdeğerlerinin düşük olduğuna inanan insanlar, başlangıçta partnerlerinin yanlarında olmasına şaşırırlar. Çünkü kendilerini kendilerinden aşağı görürler ve sonuçta onunla beraber olan ortaklarını yüceltirler. Bu nedenle bir daha aşkı bulamama ve yalnız kalma korkusuyla zehirli ilişkilerine sarılırlar.

7. Bağ olmadan toplum tarafından kabul görmeyeceklerinden korkabilirler.

Sosyal normlar ilişkilerde mükemmeliyetçilik gerektirebilir ve bu her iki partner üzerinde de baskı yaratabilir. İnsanlar, toplumda bir partner olmadan sosyal olarak kabul edilmediklerine inanabilirler. Bu, bir bağ zehirli olsa bile kalmayı seçmeye yol açabilir.

8. Bazı kişiler bağda manipüle edildiklerinin farkında olmayabilirler.

Bazı insanlar manipüle edildiklerinin farkında değiller ve kabul edilemez davranış kalıplarının sadece kusurlar olduğunu düşünüyorlar. Bu yüzden sahip olduklarıyla yetinirler.

9. Bazı insanlar diğer insanlara bağımlı olma eğilimindedir.

Kişi ne kadar zehirli olursa olsun onlarsız yaşayamayacağını düşünebilir ve kendini ilişkiden uzak tutamayabilir. Bu, sağlıksız bir bağlanma türüdür ve terapi ile kişinin bu tür bir bağlanmayı değiştirmesi gerekir.

10. Gerçek partnerlerine değil, kendi gözleriyle gördükleri partnerlerine değer verebilirler.

Bazı insanlar başkalarını oldukları gibi değil, kendi görmek istedikleri gibi görme eğilimindedir. Kusurlarını görmezler, kusurlarını örtmezler. Rüyalarında karşılarındaki kişi ve aralarındaki bağ mükemmeldir ve bu yüzden peşini bırakmazlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
-
Başa dön tuşu