Haber

Başkan Altay, Kültür ve Turizm Çalışmalarını Anlattı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kültür ve turizm projelerini tanıtım toplantısı düzenledi. Önder Altay, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılını Konya’da dolu dolu geçirmek ve kültür yılına dönüştürmek için kapsamlı bir takvim hazırladıklarını söyledi.

2023 yılını Hz. Mevlana’nın vefatının 750. yılı olan Mevlana Yılı ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Önder Altay, 750. yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla ulusal ve uluslararası birçok ortak projeyi hayata geçirdi. kavuşmanın. geçeceklerini söyledi. 200 yıl Selçuklu Darü’l Malı olan Konya’nın bilim, kültür ve sanatın başkenti haline geldiğini kaydeden Lider Altay, “Bu topraklara hizmet eski bir gelenektir. Tarihin bize yüklediği hizmet sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışıyoruz. Darü’l-Mülk Konya’mızı her alanda şanlı tarihine yakışır kılmak, yaptığımız tüm işlerde önceliğimiz oldu.”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Kültür ve Turizm Projeleri Tanıtım Toplantısı” düzenledi.

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Remzi Karaarslan, BBP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Atasagun, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı, Karatay Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Tosun, İl Kültür ve Turizm Başkan Yardımcısı Adil Tosun. Müdür Abdüssettar Fayda, yazarlar, akademisyenler, turizm rehberleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

Tarihin vazgeçilmez izlerini taşıyan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; Asırlardır barışın, huzurun ve hoşgörünün mayası olan Konya’nın her devirde en değerli merkezlerden biri olduğunu belirterek sözlerine başladı.

Konya’nın dünyanın en eski şehri olan Çatalhöyük ile başlayan yolculuğunu on bin yıldır kesintisiz sürdürdüğünü kaydeden Önder Altay, “Mevlânâ Celaleddin-i Rûmî, Şems-i Tebrizî, Sadreddin-i Konevi ve Beşiklediği her medeniyetin kadim değerlerini yansıtan Nasreddin Hoca, Manevi iklimiyle çevrili bir şehirde yaşıyoruz. Tüm bunların yanı sıra şehrimize temel prestijini kazandırmış; Türk-İslam tarihinin en büyük medeniyetlerinden biri olan Türkiye Selçuklu Devleti’nin başkenti Darü’l-Mülk’tür. Türk-İslam medeniyetine yön veren Anadolu Selçukluları, Dârü’l-Mülk Konya’yı 200 yıl boyunca sadece idari başkent yapmamış; Bilim, kültür ve sanatın başkenti yaptılar” dedi.

“BU TOPRAKLARA HİZMET ETMEK ESKİ BİR GELENEKTİR”

“Köklü medeniyetimiz tüm ihtişamı ve muhteşem eserleriyle Konya’ya damgasını vurmuştur.” Önder Altay, “Yaşadığımız bu tecrübe Konya’mızı adeta bir açık hava müzesi haline getirdi. Bugün tüm bu pahalı şeylere aynı anda sahip olmak her bir Konyalı hemşehrimiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu topraklara hizmet etmek eski bir gelenektir. Tarihin bize yüklediği hizmet sorumluluğunu en layıkıyla yerine getirmenin gayreti içindeyiz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak; Darü’l-Mülk Konya’mızı her alanda şanlı tarihine layık kılmak tüm çalışmalarımızda önceliğimiz oldu. Bu doğrultuda bugüne kadar onlarca farklı çalışmayı hayata geçirdik. Konya Model Belediyesi adını verdiğimiz tüm çalışmalarımız; Konyamızın tarihi, kültürü, gelenekleri ve gelecek planları ile şekillenen; İnsan odaklı yaklaşımı temel alan hizmet anlayışımızı sürdürdük. 10 bin yıllık mirası yaşatmayı hedefleyen Konya Model Belediyesi sayesinde güzel şehrimiz her alanda büyük kazanımlar elde etti. Tüm bu süreçlerde hemşehrilerimizin büyük desteğini, duasını ve teveccühünü hissettik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah birlik ve beraberlik içinde Konya’mızı diriltmeye devam edeceğiz.”

BAŞKAN ALTAY 2023 YILI İÇİN YAPILAN VE PLANLANAN ÇALIŞMALARI KONUŞTU

Kültür, sanat ve turizm alanında hayata geçirdikleri ve bundan sonra da hayata geçirecekleri çalışmaları detaylı bir şekilde anlatan Lider Altay, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılının tüm ülke için son derece değerli bir yıl olduğunu vurguladı ve “Konya’da bu yıl eğlence dolu. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak kültür yılı olması için kapsamlı bir takvim hazırladık.

“2023 KONYAMIZ İÇİN HER ANLAMDA TAM BİR YIL OLACAK”

2023 yılının Mevlana’nın 750’nci yıl dönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla “Mevlana Yılı” ilan edildiğini hatırlatan Önder Altay, “Hazreti Hazretleri’nin evrensel mesajını yayma fırsatı bulacağımız bu gelişme. Mevlana’nın çok daha geniş alanlara yayılması hepimizi çok mutlu etti. Konya’mıza değerli katkıları olacak bu güzel haber için Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. 2023 yılında Mevlana’nın manevi iklimini daha çok hissedeceğimiz kültürel çalışmalara ağırlık vereceğiz. Vuslat’ın 750. yıldönümünü en iyi şekilde değerlendirmek için üzerimize düşeni yapacağız. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve ilgili kurum ve kuruluşlarla ulusal ve uluslararası birçok ortak projeyi hayata geçireceğiz. Yılın her ayı Mevlana ile ilgili birçok etkinlik hemşehrilerimiz ve Konya’yı ziyaret eden misafirlerimizle buluşacaktır. 2023 yılı Konya’mız için her anlamda dolu dolu bir yıl olacak” dedi.

“YÜZYIL TÜRK İDEALİNE KONYA OLARAK BÜYÜK KATKILARIMIZ OLACAK”

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Konya’nın güzelliğine katkıda bulunmaya ve pahalı mal varlığını en iyi şekilde savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Önder Altay, “Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye Asrını inşa ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde. Verdiğimiz hizmetler ve önümüze koyduğumuz amaçlarla; Yüzyıl Türkiye idealine Konya olarak en büyük katkılardan birini yapacağız. Çalışmalarımızda her zaman en büyük destekçimiz ve yol göstericimiz olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Konya için hayallerimizin gerçekleşmesinde büyük katkıları olan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a; Milletvekillerimize, AK Parti, MHP ve BBP İl Başkanları ve bunların değerli idarelerine, belediye başkanlarına, il müdürlerine, ilçe başkanlarına, teşkilat mensuplarına, muhtarlara, basın mensuplarına, kültür sanat insanlarına ve tüm hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

pazaryolu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu