Haber

ABD’nin Indiana, New Jersey ve Ohio eyaletlerinde TikTok yasağı

Çin merkezli sosyal medya uygulaması TikTok, ABD’nin Indiana, New Jersey ve Ohio eyaletlerinde yasaklandı.

New Jersey Valisi Phil Murphy, Çinli ByteDance firmasının TikTok uygulamasına resmi kurumlardan giriş yapmanın yasak olduğunu duyurdu. Murphy’nin ofisinden yapılan açıklamada, “Çin hükümetinin ByteDance’den talep edebileceği kullanıcı verileriyle ilgili ulusal güvenlik endişeleri var”terimler kullanıldı.

Ohio Valisi Mike DeWine da yerel ve ulusal siber güvenlik tehditlerinin, platform kullanıcılarının verilerinin cihazlarda saklanmasıyla oluştuğunu savundu.

Ancak Indiana Teknoloji Departmanı sözcüsü Graig Lubsen, söz konusu yasağı basına yaptığı açıklamada duyurdu. Lubsen, durum sistemlerinin her zaman denetlendiğini ve TikTok’un durumla ilgili cihazlarda engellendiğini belirtti.

Indiana eyaleti başsavcılığı da 7 Aralık’ta TikTok’a kullanıcıları uygunsuz içerik ve kullanıcı bilgilerinin güvenlik endişeleri nedeniyle yanılttığı için dava açtı.

TikTok’tan yanıt

TikTok yetkilileri tarafından yapılan açıklamada yasaklardan dolayı hayal kırıklığına uğradıkları ve uygulamanın herhangi bir siber güvenlik tehdidi içermediği belirtildi.

Wisconsin Valisi Tony Evers, ABD’de 100 milyondan fazla kullanıcısı bulunan TikTok uygulamasını diğer eyaletlerin aldığı kararlar doğrultusunda resmi kurumlarla ilgili cihazlardan yasaklamayı planladıklarını da duyurdu.

haberkecioren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu