Ekonomi

Başkan Sadıkoğlu: “2023 yılına artan ihracatla başladık”

2023 yılının ilk ihracat rakamı olan Ocak ayı ihracat rakamları açıklandı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Ocak ayında Malatya’dan bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20 artışla 35 milyon 826 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirterek, “Üretim maliyetlerimiz ihtiyaç fazlası. uluslararası ticaretteki daralma karşısında daha rekabetçi olabilmek için azaltılacak.” dedim.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), ocak ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Malatya’dan ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20 artışla 35 milyon 826 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Yılın ilk ayında Malatya’dan değerli bir ihracat yapılırken, en fazla ihracat kuru meyve ve mamulleri sektörüne yapılırken, onu sırasıyla makine ve aksesuarları, tekstil ve hammaddeleri, su ürünleri ve hayvansal ürünler izledi. Malatya en çok ABD’ye ihracat yaparken, ABD’yi Irak, Endonezya, Almanya, Çin, İngiltere, Rusya, Brezilya, İsrail ve İtalya takip etti.

“Üretim maliyetlerimizin düşürülmesi gerekiyor”

Malatya’nın üreterek büyüyen bir il olduğunu vurgulayan MTSO Lideri Oğuzhan Cet Sadıkoğlu, “Malatya olarak 2023 yılına büyük bir ihracatla başladık. Aynı aya göre yüzde 20 artışla 35 milyon 826 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik.” Malatyalı sanayiciler olarak zorluklara rağmen yatırım yaptık, 2023 yılında da üretime, ihracata ve istihdama devam edeceğiz. Uluslararası ticaretteki belirsizlikler karşısında, en büyük pazarlarımız olan AB ve ABD başta olmak üzere dünyadaki talep daralması karşısında daha rekabetçi hale geliyorlar. Bu çerçevede, enflasyona bağlı olarak yüksek olan üretici fiyat endeksini düşürmek. Bu konuda önemli adımlar bekliyoruz. İşletmelerin üretime, istihdama ve ihracata zarar vermeden devam edebilmeleri için yeni teşviklere ihtiyaç var” dedi. – MALATYA

haber-urla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu