Haber

CHP grup toplantısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adaleti getireceğimize inanacağız. Deprem gecesinden bu yana dayanışma içinde olan halkımız için inanmak zorundayız. Kurallar koyacağız, bu kuralları çiğnemeyeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin kümelenme toplantısında konuştu. Beyin sarsıntısı faciasına değinen Kılıçdaroğlu, “Yüreğimizde çok derin bir yara açıldı. Milletimizin başı sağolsun. Kelimeler kifayetsiz. Neyi, nasıl söyleyeceğimizi kestiremiyoruz. Dehşete kapıldım. Hatay’a geldik. Gördüklerimi nasıl tarif etsem bilemiyorum.Rüya görmek üzereydik.Gördüğümüz gerçek olamayacak kadar kabustu.Eski şehirlerimizde ölümden başka bir şey yoktu.İnsanlar sokaklarda isimlerini haykırıyorlardı.Herkes çabalıyordu. birbirimizin adını söylemek.Gerçekten zifiri bir karanlık.Gece dinleniyordu.Çekildik ama uyumak mümkün değil.Halkımızın acısını düşünüyorum.Hislerim karışıktı.Acıdan başka her şeyi böldüler bu memlekette. Yarın torunlarım büyüyecek.Allah ömür verirse bana soracaklar en zor zamanda nerdeydin dede.Anladım ki artık eski ben olmayacağım.Basın Danışmanım Ömer’i aramaya çalıştım. Hiçbir şey çalışmıyor. Kaldığı arabaya gittim ve uyumuyordu. orada Sana en zor anında nerede duracağını söylemeliyim. Torunumun gelecekte soracağı soruları cevaplamam gerektiğini söyledim. Onun sarayına veya çetelerine katılmayacağım. Milleti için olmayan bir yapıyı evlatları için yüceltmem dedim.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Hükümeti değiştireceğiz, bu kolay. Ama değişim hükümeti değiştirmekten daha büyük olmalı. Zihniyeti değiştirmemiz gerekiyor. Bu tür bir niyeti kökünden kazımalıyız. Devlete yaklaşımımızı değiştirmeliyiz. Her zaman olacak.” sarsılmayın aziz dostlar.Devlet artık deprem karşısında çaresiz kalmayacak.Bu kabus bir daha yaşanmasın.Siyaset Haramdan, riyadan, böbürlenmekten elini çekecektir.İkinci asırda bu bir daha olmasın. Adam kayırmacılık bitecek sömürü bitecek Hırs bitecek rant bitecek Her birimiz sorumluluk alacağız Her şeyden önce inanacağız Kural bu Birbirimize inanacağız Birbirimize inanacağız Getireceğimize inanacağız adalet.Deprem gecesinden bu yana dayanışma “İçinde olan halkımız için inanmak zorundayız. Kurallar koyacağız, bu kuralları çiğnemeyeceğiz. İmar affını konuşmayacağız” dedi. – ANKARA

gucehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu