Haber

Antalya’da motosiklet üzerinde 2 genci öldüren sürücü 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya’da motosiklette 2 gence çarpıp ölümüne neden olan sürücü 8 yıl 4 ay 24 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Muhammet Can G., 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katılırken, salonda hayatını kaybeden gençlerin yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Sanık avukatları, sanığın sosyal medya hesabından paylaştığı drift yapma ve yüksek hızda araç kullanma anlarını gösteren görüntüleri mahkemeye delil olarak sundu.

Mahkeme başkanı bilirkişi raporunda asıl kusurun scooter ve sanık olan Mahmut Yağız Balcı, ikincil kusurun ise Ada Kayahan olduğunu belirtti.

Şikayetçinin avukatları, muayenesiz ve sigortasız araçla yolda hızla seyreden sanığın kaza anında elindeyken telefonla konuştuğunu iddia etti.

Kazada hayatını kaybeden gençlerden Ada Kayahan’ın annesi Sevim Kayahan, 28 Mart’ta 18 yaşına girecek olan kızlarının oy kullanacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

Kayahan, kızının bir hız tutkunu yüzünden hayatını kaybettiğini ifade etti. söz konusu.

Mahmut Yağız Balcı’nın babası Ali Balcı, “Ben ve eşim ömür boyu Kurşunlu Mezarlığı’na gidip oğlumun mezarına su dökeceğiz. Oğlum sadık yol olan patika yolda vefat etti. , bir hız tutkunu nedeniyle.” dedi.

Sanığın daha önce trafik cezası almasına rağmen trafikten men edilmediğini öne süren Anne Ela Balcı, “İşte bu yüzden çocuklarımız öldü. Cinayettir” dedi. dedi.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, sanıkların “kasıtlı taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçunun üst sınırı ile cezalandırılmasını ve indirim uygulanmamasını talep etti.

Son sözü sorulan sanık Muhammed Can G, üzüntüsünü dile getirerek ailelere başsağlığı diledi.

Mahkeme heyeti, sanıklara “kasten birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan 8 yıl 4 ay 24 gün hapis cezası verdi. Heyet, sanıkların cezalarında indirim yapmadı.

“‘Geliyorum’ diye bağıran cinayettir”

Duruşmanın ardından gazetecilere gözyaşları içinde açıklamalarda bulunan baba Murat Kayahan, süreç boyunca kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Sanığa sadece son bir yılda çok sayıda trafik cezası kesildiğini öne süren Kayahan, “Bütün bunlar yetmezmiş gibi iki bebeğimizi de canından etti. trafik kazası. ‘Geliyorum’ diye bağıran bir cinayettir. Acımızı dindirmez.” dedi.

Etkinlik

Muhammet Can G’nin kullandığı 07 BBS 63 plakalı otomobil, 22 Ekim 2022’de Portakal Çiçeği Bulvarı’nda Mahmut Yağız Balcı’nın kullandığı scooter’a çarptı, kazada Balcı ve yanındaki Ada Kayahan hayatını kaybetti. Sürücü gözaltına alındı.

İddianamede, Muhammed Can G’nin “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

haberkirikhan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu