Ekonomi

Ethereum günlük aktif adresleri artıyor: ETH fiyatını etkiler mi?

Investing.com – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin EthereumGeçtiğimiz ay gerçekleşen toplu satışların ardından 1.600 dolar bandına yerleştikten sonra bu bölgede istikrar bulmaya başladı.

Ancak toplam kilitli değeri 20 milyar dolara yaklaşan DeFi segmentinde en çok kullanılan açık mecra platformu olan Ethereum, bu alandaki hakimiyetini sürdürüyor. Ethereum ağının DeFi alanındaki faaliyetlerine değinen Blockchain analiz platformu Santiment, bu hafta Ethereum’daki günlük aktif adres sayısının 1,09 milyona yaklaştığını ortaya çıkardı. Bu noktada önemli olan detay, günlük aktivitelerdeki ani artışın Ethereum tarihindeki en yüksek ikinci günlük aktif adres artışı olmasıydı. Rekor seviye geçen yılın Aralık ayında kaydedildi.

Son bilgileri yorumlayan Santiment analistleri, adres sayısındaki bu volatil hareketin toparlanmayı tetikleyebileceği ve Ethereum piyasasına yeni fon girişlerine neden olabileceği görüşünü dile getirdi. Öyle ki Blockchain aktivitesindeki artışların ağın yerel varlığı Ether’e olan talebi artırabilecek bir faktör olduğu biliniyor.

Ethereum geçmişte kendi iç dinamiklerine göre farklılık gösteren fiyat hareketleri yaşasa da son dönemde Bitcoin İle yüksek korelasyona sahiptir. Bu, Ethereum’un piyasanın geri kalanıyla karşılaştırılabilir fiyat hareketleri sergilemesine neden olur. Ethereum özelinde yaşanan son gelişmelerde kripto varlıklara dayalı bir ETF başvurusu ortaya çıktı. Bu, SEC’in memnuniyetle karşıladığı bir yatırım ürünü olarak yorumlanırken, Ethereum’a olan talebi artıracağı düşüncesiyle olası bir onayın Ether için önemli bir katalizör olacağı düşünülüyor.

Ethereum, hafta başındaki keskin düşüş sırasında %4 oranında gerileyerek haftalık en düşük seviyesi olan 1.530 doları gördü. İlerleyen günlerde tabandan alımlarla toparlanan kripto para, bugün 1.630 dolara kadar yükseldi ve hafta başındaki kayıplarını geri aldı.

haber-besikduzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu