Haber

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı: Ermenistan’ın toprak iddialarından vazgeçmesi barışın temel şartıdır

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının temel kuralının, Ermenistan’ın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine karşı sözlü ve fiili argümanlarından vazgeçmesi olduğunu belirtti.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasına yanıt verdi. Hacızade yaptığı yazılı açıklamada, Ermeni tarafının siyasi oyunlarına devam ettiğini belirterek, “Yaklaşık 30 yıl boyunca Azerbaycan’ın egemen topraklarını işgal eden Ermeni Silahlı Kuvvetleri, Vatan’ın sonuçlarına rağmen Azerbaycan’a ait 8 köyü teslim etmedi. Üçlü deklarasyona aykırı olarak 2020’de savaş olacak.” “Azerbaycan topraklarından hâlâ çekilmeyen ve sürekli askeri provokasyonlara girişen Ermenistan’ın, Azerbaycan’ı işgalle suçlaması sadece bir sahtekarlık örneği değil aynı zamanda gerçeklerin çarpıtılmasıdır” dedi.

“Ermenistan’ın dikkatleri provokasyon girişimlerinden uzaklaştırma çabaları ciddi bir tehdittir.”

Savaşlar ve askeri operasyonlar sırasında uluslararası insancıl hukuk ihlallerini gerektiği gibi araştıran ve terörle mücadele ettiği bilinen kişiler hakkında soruşturmalar yürüten Azerbaycan’ın aksine, Ermenistan’ın “Hocalı Soykırımı” da dahil olmak üzere Azerbaycanlılara karşı işlenen insanlık suçlarını gururla anlattığının herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Hacızade, bu gibi durumlarda şüphe uyandıracağını belirterek, “Azerbaycan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü açıklamalarında sorgulayan Karabağ bölgesi Ermenistan, bölgede güç biriktirdiği gerçeğini örtbas ederek, dikkatleri bölgedeki provokasyon girişimlerinden uzaklaştırmaya çalışıyor. “Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının temel şartı, Ermenistan’ın sözlü ve fiili olarak Azerbaycan topraklarına bağlılığıdır.” Güçlerimizi topraklarımızdan uzaklaştırmak ve intikamcı politikalara ve hareketlere son vermek.” – BAKÜ

kavakliderehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu