Teknoloji

Yenilenen Google Mesajlar uygulaması: ‘Gönderildi ve okundu’ simgeleri eklendi

Kullanıcılara sunduğu hemen hemen her uygulamasıyla beğeni toplamayı başaran Google, bu sefer bildirimler uygulaması için yeni bir güncelleme yayınladı. Kullanıcılar, Google bildirimleri üzerinden gönderdikleri mesajların karşı tarafa iletilip yönlendirilmediğini hızlı bir şekilde bildirim kutusunun altına yazılan “gönderildi, iletildi ve okundu” gibi yazılarla öğrenebiliyordu.

Google, bu özelliği değiştirerek, bildirim kutusunun altındaki metinle belirtilen yönlendirilen metinleri kaldıracak ve bunun yerine okundu (görüldü) şeklindeki mesaj simgesini kullanacak. Bu özelliği en çok WhatsApp’ta biliyorduk. Artık çok sevdiğimiz bu özelliği Google bildirimlerinde görebileceğiz.

OKUMA İKONU İLE DAHA PROFESYONEL MESAJ BİLDİRİMİ

Birçok uygulamada bulunan Google bildirimleri “gönderildi, iletildi ve okundu” Mesaj simgeleri ile kullanıcılara daha basit bir iletişim deneyimi sunacak. Google, diğer mesajlaşma uygulamalarının kullandığı simgelerin aksine tik simgesi özelliğini daire şeklinde kullanmayı tercih etti. Bu bağlamda daire içindeki tik simgesi mesajın durumuna göre değişebilir; İki boş onay işareti, mesajın karşı tarafa sorunsuz bir şekilde iletildiğini gösterir.Ve İki dolu tik, bildirimin karşı tarafça okunduğunu gösterir.belirtecektir.

GERİ DÖNÜŞLER CİDDİYE ALINIR

Google’ın her geçen gün geliştirdiği mesajlar uygulaması profesyonel bir görünüme sahip. Eklenen her yeni özellik, kullanıcılar için heyecan yaratacak şekilde sunulur. Kullanıcıların geri bildirimlerini dikkate alan teknoloji devi, Google mesajlar uygulamasının yeni özellikleriyle kullanıcılarının sevgisini kazanacak.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu