Haber

İki Boyutlu Ev Görenleri Şaşırtıyor

Bu evi görenler tekrar bakıyor

İki boyutlu gibi görünen ev dikkat çekiyor

Binaya yandan baktığınızda görenleri şaşırtıyor

Mimari yapısıyla farklılık gösteren yapı, görenlerin ilgisini çekiyor.

BALIKESİR – Balıkesir’in Edremit ilçesindeki bu evi görenler tekrar bakıyor. Önden bakıldığında eksiksiz bir yapı görenler, yan tarafa doğru gidildiğinde iki boyutlu bir kâğıt parçasına benzeyen yapı karşısında şaşkınlığa uğruyor.

Edremit ilçesi Tuzcumurat Mahallesi Hamdibey Caddesi üzerinde bulunan bu farklı görünümlü bina, özellikle son haliyle sosyal medyada ilgi gördü. Kendine özgü mimarisi daha önce diğer binalar tarafından gizlenen bina, çevresindeki binaların yıkılmasının ardından vatandaşların ilgi odağı haline geldi. Önden bakıldığında büyük bir bina gibi görünen yapı, yandan bakıldığında 2D Sinema Seti rezidansını andırıyor.

Bu ilginç binayı fark edip sosyal medya hesaplarında paylaşan Edremit Etraf Platformu Transfer Sözcüsü Kubilay Saygın Öztürk, “Artık bu bina Edremit’teki örneklerden sadece bir tanesi. Geçtiğimiz günlerde buraya bir ziyaret için geldiğimde dikkatimi çekti. taziye.Önden baktığımızda burayı çok gelişmiş bir bina zannettik ama yanından geçerken baktım ve şimdi görüyorsunuz.Buranın kenarı muhtemelen üçgendi.İnşaat ruhsatı iken Geçmişte burada verilen arsa ile ilgili anlaşmazlıklar çözülemiyordu ama tapuya göre böyle bir inşaat ruhsatı verilmişti.İnşaatın kare tarafı var.Üçgen tarafı da var.Şimdi arkadaki bina yapıldı. Yıkılmış, muhtemelen müteahhit “Bir arkadaşım almış ve bir şeyler yapmak istemiş. Açılınca burada geometrik olarak çarpık bir bina olduğunu gördük. Pek çok kenarı olan bir binaydı.” dedi.

Bölgenin acil olarak kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten Öztürk, “Artık bu bölge daha önceki çalışmalarda kalan kerpiç ve ahşap binaların yerine yeni betonarme binaların yapıldığı, kentsel dönüşümün resen sağlandığı bir bölge. Yani yerel belediyenin bunu Ankara’nın desteğiyle yeniden planlayıp kendisine vermesi gerekiyor.” “Buna göre kentsel dönüşüm çalışması yapılmasında fayda var” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu