Haber

Kınay İş Merkezi yıkımına başlandı

Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören ve ağır hasar gören binaların ortasında kalan Kınay İş Merkezi’nin yıkımına başladı.

Büyükşehir, Kınay İş Merkezi’nin yıkımına başladı
 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören ve ağır hasar gören binaların ortasında bulunan İzmit Saraybahçe Polis Karakolu’nun (Eski Asayiş Şube Müdürlüğü) karşısında yer alan Kınay İş Merkezi’nin yıkımına başladı.

ENCÜMEN YOK ETME KARARI VERDİ

İzmit Belediyesi, Karabaş Mahallesi Leyla Atakan Caddesi üzerinde bulunan Kınay İş Merkezi’nin 6306 sayılı yasaya göre riskli bir yapı olduğunu, binanın yıkımı için gerekli makine ve teçhizata sahip olmadığını belirterek yıkımını talep etti. Büyükşehir tarafından binanın. Kentsel Dönüşüm Kentsel Dönüşüm ve İmar Şube Müdürlüğü teknik inceleme yaptı. Yıkım programının hazırlanması için ilgili birimlerle (Ukome, Aykome, Polis) gerekli görüşmeler yapıldı. Yapılan inceleme ve müzakereler sonucunda Büyükşehir Belediyesi tarafından 3194 Sayılı İmar Kanunu, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve 5393 Sayılı Belediyeler Kanununa uygun olarak binanın yıkılmasına karar verildi. bu sabah başladı

TÜM ÖNLEMLER ALINMIŞTIR

Yıkım sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için her türlü önlem alındı. Kontrollü bir şekilde yıkımına başlanan binada gruplar, titiz çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu