Haber

Hastane personeli çifte ‘fracking’ davasında beraat etti

KONYA’da entübe edilen 8 hastanın oksijen sistemindeki arıza nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia eden veri hazırlama görevlisi Özgür K. (43) ile hemşire eşi Sevde K. (47) haklarında açılan davada beraat etti.

Meram Devlet Hastanesi Yazır Ek Binasında, bilgi işlem görevlisi Özgür K. ve hemşire eşi Sevde K., saat 01.00 saatleri arasında hastanenin ağır bakım ünitesinde bulunan 8 hastanın oksijen sisteminde arıza ve arızalar nedeniyle yaşamını yitirdiği iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. ve 20 Ağustos 2020 05.00. savcılığa suç duyurusunda bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan idari soruşturmada, hastaneye oksijen taşıyan tankerin Cihanbeyli ilçesi yakınlarında arızalandığı belirtilirken, bunun üzerine hastanenin diğer binalarından getirilen tüplerle destek sağlanmış, sadece 2 hasta tedavi altına alınmıştı. koronavirüs nedeniyle öldü ve rastgele bir ihmal olmadı.

Savcılığın yürüttüğü adı geçen soruşturmada hastalardan Rabia Yalavaş ve Emine Erdoğan’ın belirtilen tarihte yaşamını yitirdiği, 2 hastanın ölüm nedeninin ise Kovid-19 olduğu kaydedildi. oksijen eksikliği. eşi Sevde K.’nin olay tarihinde o birimde görevli olmadığını tespit ederek, tezlerin dedikodu ve duyumlara dayandığı gerekçesiyle çiftin ‘suç işlemekten’ yargılanması için iddianame hazırladı. somut işaretlere dayanmıyordu. Çift hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep eden iddianame, 15. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve dava açıldı. suçlarını işlediklerinin anlaşıldığını belirterek 3 yıla kadar hapis cezası istedi. Duruşmada son sözlerini söylemesi istenen Özgür K., “Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu raporunun olumsuz yönlerini kabul etmiyorum. kamera kaydı olmadığı ve otopsi yapılamadığı için disiplin cezası öngörmüyorum. bilirkişi raporuyla o gece 6 kişi öldü. anlaşıldı. isnat edilen suçlardan beraatimi talep ediyorum.” Sevde K., “Memur olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Mahkeme, Özgür K. ve eşi Sevde K.’nin suçu işleme kastının bulunmadığını belirterek beraatine karar verdi.

gungorenajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu