Haber

Tokyo’da “Türkiye Yüzyıl Yatırım Resepsiyonu” Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde düzenlenen “Türkiye Asrı Yatırım Resepsiyonları”ndan bir diğeri Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlendi. Daha önce Londra, Paris, Milano, Viyana, Pekin, Singapur ve Kuala Lumpur gibi şehirlerde düzenlenen ve yoğun ilgi gören ‘Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları’, ‘Türkiye’ temasıyla farklı ülke ve şehirlerde düzenlenmeye devam edecek. : Dayanıklı Yatırım Ortağınız’.

 

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından, Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümüne vurgu yapılarak dünyanın farklı yerlerinde düzenlenmeye devam eden “Türkiye Asırlık Yatırım Resepsiyonları”ndan biri daha gerçekleştirildi. Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen resepsiyonda, iki ülke arasındaki ekonomik bağlar ve yatırım süreçleri değerlendirilerek olası yatırım fırsatları da ele alındı.

 

Tokyo’da düzenlenen resepsiyona TC Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Lideri A. Burak Dağlıoğlu’nun yanı sıra her iki ülkeden iş insanları ve bürokratlar katıldı.

 

Tokyo Büyükelçisi Korkut GüngenKonuşmasında” Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Lideri Sayın Dağlıoğlu ve heyetini Tokyo’da ağırlamaktan ve ekonomik işbirliğimizin daha da güçlendirilmesi açısından önemli olan etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kovid-19’un etkileri giderek hafifledi ancak Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı zorlukların devam ettiği küresel ortamda, daha fazla yatırıma ve iş katılımına odaklanmamızın özellikle önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda Sayın Dağlıoğlu’nun ziyareti ve bu vesileyle düzenlenen resepsiyonun teşvik edici olacağına inanıyorum, Türkiye ve Japonya’nın her fırsatı araştırmaya devam etmesine değer verdiğimizi belirtiyorum.” söz konusu. Büyükelçi Güngen ayrıca, Cumhuriyetimizin 100. yılı, 2024 yılında gerçekleştireceğimiz Türkiye ile Japonya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 100. yılı ve 2025 yılında Osaka EXPO’ya katılmamızın bize ek fırsatlar sağlayacağını değerlendirdi. Stratejik ortaklığımızı mümkün olan her yönde ilerletmek.

 

Türkiye Cumhuriyeti Yatırım Ofisi Başkanı A. Burak Dağlıoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. yıl sevincini hep birlikte yaşamak için “Türkiye sizin dayanıklı ortağınızdır” sloganıyla dünyanın birçok başkentinde düzenlediğimiz Türkiye Asırı Yatırım Resepsiyonlarımıza bu hafta Tokyo ve Seul’de devam ediyoruz. Uzak Doğu’nun iki değerli başkenti. Türkiye ile Japonya’nın yüzyıllar öncesine dayanan ve son 100 yılda güçlü bir ekonomik ve ticari ortaklığa dönüşen bağlantıları var. Bugün 250’den fazla Japon şirketine ev sahipliği yapan Türkiye, imalat, otomotiv, lojistik, enerji, altyapı ve gıda gibi sektörlerde Japon şirketlerinin radarında yer alıyor. Japonya’dan ülkemize gelen uluslararası doğrudan yatırım stokunun değeri 4,7 milyar ABD dolarını aştı. Ülkemizde altyapı yatırımları Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner liderliğinde ivme kazanırken, Japonya merkezli firmalar da Marmaray, Osmangazi Köprüsü, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi gibi mega projelerde yer aldı. Ülkemiz sürdürülebilir büyüme hedefleriyle Türkiye Yüzyılına girerken, Japon yatırımcılarla resepsiyonlarımızda bir araya geliyor ve onları ülkemize yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu