Haber

Olası Depremin Sonuçları Tek Tek Sıralandı! Celal Şengör neden İstanbul’dan taşınmaya karar verdi?

Ünlü jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul’da meydana gelebilecek büyük deprem öncesinde neden şehirden taşınacağını gazeteci Fatih Altaylı’nın programında ilk kez açıkladı.

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok uzman Marmara Bölgesi için uyarılarda bulunmaya başladı.

Son olarak Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul’da meydana gelebilecek depremle ilgili şu açıklamalarda bulundu.

‘7.6’ya, 7.9’a kadar çıkabilir diyorum. Bir deprem yaklaşıyor. 1 yıl sonra da olabilir, 1 ay sonra da olabilir, hatta 1 hafta sonra da olabilir. Riskin en yüksek olduğu Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Fatih bölgelerinde de yumuşak tabanlar bulunuyor. Anadolu Yakası’nda Tuzla, Pendik, sahil bölgeleri.

Fatih Altaylı’nın Youtube kanalına konuk olan Celal Şengör, geçtiğimiz günlerde deprem nedeniyle İstanbul’dan taşınacağını açıklamıştı.

Altaylı’nın neden taşınıyorsun sorusuna Şengör, ‘ Çünkü depremden sonra İstanbul’un ne olacağını biliyorum.”dedi .

Kararını ilk kez anlatan 68 yaşındaki profesör, olası bir deprem durumunda yaşanabilecek durumları anlattı.

‘İstanbul’da deprem oldu, yangınlar çıktı. Birkaç bina hasar gördü, herkes sokakta, nereye koşacaksınız? Yemeğini nereden alacaksın? Depremden sonra yangınlar çıkacak. Nereye kaçacaksın? Yağma başlayacak. Tecavüz başlayacak. ‘İstanbul’da kaç Afgan var?’

Celal Şengör’ün tüm açıklamaları?

Profesörün açıklamalarına yapılan yorumlar ?

erfelek-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu