Haber

Küçükkaya, Naci Görür’ün Murat Kurum’la olan şutunu değerlendirdi: Açıkçası hoşuma gitti

Türkiye havasına girdi…

Yerel seçimlere sayılı günler kala partiler adaylarını netleştirmeye ve açıklamaya başladı.

Bu kapsamda Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olduğu açıklanan Murat Kurum, çalışmalarına başladı.

İsminin duyurulduğu günden bu yana büyük bir mücadele veren ve vatandaşlarla buluşan Kurum, Türkiye Yüzyıl İstanbul Vizyon Toplantısı’nda projelerini tek tek anlattı.

Kurumun projeleri arasında en önemlisi ve dikkat çekeni kentsel dönüşüm oldu…

Alanında uzman isimlerle çalışacağız

Murat Kurum, İstanbul’da tek bir çürük bina kalmaması için alanında uzman kişilerle çalışmalar yürütüyor ve sürdürmeye devam edecek.

Bunun en büyük örneği ise Kurumun projelerini anlatırken dinleyiciler arasında yer alan Yer Bilimcisi Prof. Dr. Naci Görür de katıldı.

Görür’den detaylı rapor

-“Afete Dayanıklı İstanbul”Başlık, Prof. Dr. Naci Görür’ün detaylı raporu doğrultusunda hazırlanmıştır.

Murat Kurum ve Naci Görür geçtiğimiz aylarda bir araya gelerek deprem hazırlıklarını konuştular. Daha sonra afet yönetimi başlığı altında yapılan çalışmalarda Görür’ün raporu ve çalışmaları esas alındı.

İsmail Küçükkaya: Beğendim

İsmail Küçükkaya sabah programında Naci Görür’ü ağırladı. Görür’ün Murat Kurum’la çekilen fotoğrafını değerlendiren Küçükkaya, şunları söyledi:

Ben mutlaka tarafların üstünde olan konuları değerlendiririm. Elbette her bahis politiktir. Siyasi açıdan bakıp anlamaya çalışıyoruz ama mutlaka meselelerin partiler ötesinde ele alınması gerekiyor.

Bu fotoğrafı görünce duygularımı sizinle paylaştım. Açıkçası hoşuma gitti. Söyledim; Şu vardı, şuydu, şuydu, vs.

Bunlara asla bakmayacağız. Arkadaşlar kimin çaresi varsa yani doktora gideceğiz. Bu konudaki doktorlar Naci Görür ve Murat Kurum geldi.

“Benimle iletişime geçtiler”

İsmail Küçükkaya’nın sözlerine yanıt veren Naci Görür şunları söyledi: “Tarafların büyük çoğunluğu benimle temasa geçti. Hem Başkan olarak hem de üst düzey yetkili olarak benimle temasa geçtiler.

Kendi deprem programlarını hazırlarken beni dinlemek ve benden yararlanmak istediklerini söylediler.

Yani örnek vermem gerekirse; Muharrem İnce, Ali Babacan, Murat Kurum… CHP’den çok sayıda yetkili…“dedi.

“Ulusal Risk Kalkanı Modeli üzerinde de birlikte çalıştığımız Naci Görür ile görüştük”

Geçtiğimiz ağustos ayında Naci Görür ile İstanbul’da bir araya gelen Murat Kurum, görüşmenin detaylarını şöyle paylaştı: Depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm süreci terörle mücadele kadar önemli! Daima bilimin ışığında birlikte çabalamalıyız.

Bu alanda kapsamlı çalışmaları bulunan ve daha önce Ulusal Risk Kalkanı Modeli konusunda birlikte çalıştığımız Prof. Dr. Naci Görür hocamızla görüştük. “Ülkemizin başta İstanbul depremi olmak üzere afetlere karşı tavrına ilişkin değerli görüşlerini dinledik.”Sözlerini sosyal medya hesabından paylaştı.

sivaslihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu