Haber

İstanbul karlı oldu! Silivri beyaz örtüyle kaplandı

İstanbul’da kar hasreti sona erdi…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Beyaz bir bezle kaplanmış

Kadıköy ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi’nde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte sokaklar ve araçlar beyaz bir örtüyle kaplandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Uyum Merkezi (AKOM), kentte hafta sonu görülecek yağışların Pazar akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olmasının beklendiğini, Pazartesi gününe kadar da yerel yoğun kar yağışının yaşanabileceği uyarısında bulundu. öğlen.

Kar ne kadar sürecek?

Öğle saatlerinde yaptığı uyarıda İstanbul’da beklenen yağışların bu akşamdan itibaren başlayacağı belirtildi.

Açıklamada, kuzey kesimlerde çoğunlukla yağmur ve karla karışık yağmur, karla karışık yağmur ve orta dereceli kar, yüksek kesimlerde ise yoğun kar yağışı olacağı uyarısında bulunuldu.

Salı gününe kadar sürecek

Yağışların Salı sabahına kadar kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına, kuzey kesimlerde ise zaman zaman yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

31 Ocak’a kadar mevsim normallerinin altında kalacak

Açıklamada, İstanbul’da hava sıcaklıklarının 31 Ocak’a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında kalmasının beklendiği bildirildi.

Ulaşımda aksamalara dikkat

Ulaşımın aksaması, yüksek yerlerde buzlanma, don, görüş mesafesinin azalması, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına nedeniyle çatıların uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve önlem alınması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu