Haber

Başkan Bilgin: “Belediyecilik sadece altyapı, üst yapı yapmak değil toplum ile hemhal olmaktır”

Sivas Belediye Lideri Hilmi Alım, 22 Kasım Dünya Diş Tabipleri Günü nedeniyle kentteki farklı hastanelerde ve özel muayenehanelerde vazife yapan diş tabipleri ile bir ortaya gelerek günlerini kutladı.

Özel bir salonda gerçekleşen kutlama programına Belediye Lideri Hilmi Alim’in yanı sıra; Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğolkoç, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu, Sivas Ağız ve Diş Sıhhati Hastanesi Başhekimi Dt. Fuat Şen, Diş Doktorları Odası Lideri Dt. Fatih Uçar ve çok sayıda diş tabibi katıldı.

Programda birinci olarak konuşan Diş Tabipleri Odası Lideri Dt. Fatih Uçar, “22 Kasım Dünya Diş Tabipleri Günü nedeniyle bizleri bir ortaya getiren Belediye Liderimiz Hilmi Alim’e teşekkür etmek istiyorum. Dünyada bilim ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte bizler de tekniklerimiz ve teknolojiyle donatılmış muayenehanelerimizde, hastanelerimizde, hizmet vermeye devam ediyoruz. Hepimiz dar alanda büyük işler yapmaya, halkımızın sıhhati için emek vermeye çalışıyoruz. Bizler devam ettiğimiz mesleğimizin kutsallığına inanıyoruz. Bu manada fedakarca vazife yapan tüm meslektaşlarımızın günlerini kutluyorum” dedi.

Ardından söz alan Sivas Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Dt. Fuat Şen, “Bizim için çok manalı olan bugünde farkındalık oluşturarak bizleri unutmayan Liderimiz Hilmi Alim’e çok teşekkür ediyorum. Sıhhat ordumuzun vazgeçilmez bir modülü olan ve bilhassa pandemi devrinin bâtın kahramanları olan diş doktorlarımızın bu özel gününü kutlamak istiyorum. Bu manada halkımızın sıhhatine katkı sağlayabilmek ve en uygun halde hizmet verebilmek için fedakarca vazife yaptığımız inancındayız. Hami ağız ve diş sıhhati konusunda, toplumumuzun bilinçlendirilmesi konusunda hepimize düşen misyonlar var. Hastalık oluşmadan evvel gözetici süreçler olarak neler yapabiliriz, toplumuzu bu hususta nasıl daha hassas hale getirebilir, bunun için çalışmalar yapmalıyız. Tekrar bir ortaya gelmekten ötürü duyduğumuz memnuniyeti tabir ederek liderimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu ise, “Bu özel günde bizleri unutmayan Belediye Liderimiz Hilmi Bilgin’e teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımızın günlerini kutluyorum” şeklinde konuştu.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğolkoç da konuşmasında şu ifadelere ye verdi, “Pandemi döneminde yapmış olduğunuz hizmetler nedeniyle şahsım ve Sivas halkı adına hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca Başkanımız Hilmi Bilgin’e bu hoş tertip için teşekkür ediyorum” dedi.

“Sizler toplum sıhhatini korumak ismine var gücünüzle çalışıyorsunuz”

İnsan odaklı bir hizmet anlayışı ile çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Sivas Belediyesi olarak belediyecilik anlayışımız gereği toplumun her kısmı ile bir ortaya gelmek, onların özel günlerinde yanında olduğumuzu göstermek ve kente dair istişarelerde bulunmak ismine farklı programlar icra ediyoruz. Pandemi periyodunda maalesef sizinle bir ortaya gelemedik. Bugün 22 Kasım Dünya Diş Tabipleri Günü vesilesiyle bir ortaya geliyoruz. Hedefimiz sizlerin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak, sizlerin yanında olduğumuzu göstermek. Belediyecilik yalnızca altyapı, üst yapı yapmak değil toplum ile hemhal olmaktır. Bu sebeple toplumun her kısmını dinleyerek, hassasiyetini idareye aktaran programlar ve etkinlikler düzenleyerek sizlerle bir ortaya geliyoruz. Sık sık esnaf ve vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Ancak iş yerlerinde ziyaret edemediğimiz kesitler de oluyor. Sizler de bu kısımlar ortasındasınız. Bu yüzden sizlerle de bu kıymetli günde bir ortaya geliyoruz. Sizler toplum sıhhatini korumak ismine var gücünüzle çalışıyorsunuz. Daima birlikte bu kente, bu ülkeye, bu millete daha hoş hizmetleri ortaya koymak ismine bu tip programlarda bir ortaya gelmeye devam edeceğiz. 22 Kasım Dünya Diş Doktorları Günü’nüzü ve haftanızı tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmaların akabinde günün anısına yaş pasta kesildi. – SİVAS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu