Ekonomi

Smart Holding’in yeni Proje Geliştirme Direktörü Sedef Budak oldu

Yenilenebilir enerji segmentindeki yatırımlarıyla dünyanın birçok ülkesinde tercih edilen Smart Holding’te üst düzey atama yapıldı. Sedef Budak, Smart Holding proje geliştirme müdürü olarak atandı.

Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve İsviçre’de faaliyet gösteren Smart Holding’in yeni Proje Geliştirme Müdürü Sedef Budak oldu. Sektörde yenilenebilir enerji yatırımları, karbonsuzlaştırma ve toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın istihdamı konularında geniş bilgi birikimine sahip olan Budak, Smart Holding’in ve sektörün gelişimine katkı sağlayacak.

Bilkent Üniversitesi mezunu olan Sedef Budak, 2000-2007 yılları arasında dünyanın bir numaralı İngiliz ve Amerikan perakende markalarında ulusal ve uluslararası tedarik zinciri yönetimi, bayi uyumu ve iş geliştirme faaliyetlerinde liderlik rolleri üstlendi. Londra ve Kahire’de değerli satın almaları yöneten Budak, Türkiye’de birçok ekipman ve EPC ihalesini yönetmenin yanı sıra rüzgar ve güneş enerjisi santrali ana ve yardımcı ekipman ihalelerinde yer aldı. Çinli rüzgar türbini üreticilerini Türkiye pazarına getiren ilk kişi olan Budak; Rüzgar türbini kanadı, jeneratörler ve güneş modülü üreticilerine yönelik yatırım fırsatları konusunda yabancı yatırımcılara ve ekipman sağlayıcılara danışmanlık yaptı.

2012-2022 ortasında Budak, WINDFOR Srl’nin ülke müdürü ve kıdemli danışmanı olarak görev aldı. 2,2 GW’tan fazla rüzgar ve güneş enerjisi projelerine teknik danışmanlık sağladı. 1700’ü aşkın üyesiyle sektörün tek güç ve kapsayıcılık girişimi olan TWRE – Yenilenebilir Güç ve Enerjide Türk Kadın Kümesi ve YEYKAD Yeşil Yaka Kadınlar Derneği’nin de kurucusu olan Budak, tüm ekibiyle değerli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. cinsiyet eşitliği ve sektörde kadın istihdamı konularında uzmanlık.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu