Yaşam

İftar menüleri 2023: 13. gün iftar menüsü

Ramazan ayının 13. günü için hazırladığımız iftar menümüze, yöresel lezzeti ve doyuruculuğu ile bilinen çorba ile başlıyoruz. Hemen ardından yazın buzluğa koyduğumuz biraz zeytinyağı ile hafif bir sebze yapıyoruz ve klasik eşliğin en stilistik haliyle salata ile devam ediyoruz. Lezzeti ile damaklarda kalan ve herkes tarafından sevilen bir tatlı ile menümüzü sonlandırıyoruz.

İşte iftarda ne yapsam diye düşünenler için özel olarak hazırladığımız Ramazan ayının on üçüncü gününün iftar menüsü…

13. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • cin çorbası,
  • Zeytinyağlı patlıcan,
  • pirinç salatası,
  • künefe

CENDİME ÇORBASI



Gendime çorbası ile iftar menümüze doyurucu bir başlangıç ​​yapıyoruz. Haşlanmış aşurelik buğday, nohut ve kuru fasulye… Doyurucu olan her şey bu çorbada zirve yapmış sanki. Bu enfes lezzet karşısında aşırıya kaçmamaya özen gösterin çünkü tatlıya menünün sonunda yer bırakmak istiyoruz.

Yarım kase yeterlidir: Gendime çorbası tarifi

ZEYTİNYAĞLI Patlıcan Yemeği



Yazın kızartıp buzluğa attığınız patlıcanları sahneye çıkaralım. Hem ana yemek hem de meze olarak bir taşla iki kuş vuracak zeytinyağlı patlıcan yemeği yapıyoruz.

Aşağıdaki gibi: Zeytinyağlı patlıcan tarifi

PİRİNÇ SALATA



Klasik pirinç pilavına bir ara verelim, iftar soframıza zeytinyağlı patlıcan yemeği ile baharı getirecek bir pilav salatası yapalım. Ekşiliği ve tazeliği ile sofralarımızın yeni yıldızı olacak.

Alternatife alternatif: Pirinç Salatası Tarifi

künefe



Bu akşam çıtır kıvamı ve şerbetiyle gönlümüzü fetheden künefe tatlısını iftar soframızda ağırlıyoruz. İftar menümüzü, üzerine kaymak veya dondurma sürebileceğiniz ve çayın yanına çok yakışacak künefe tatlısı ile sonlandırıyoruz.

Buna aşk denir: künefe tarifi

Afiyet olsun!

guneysinirhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu