Ekonomi

Enuygun IATA’nın “25by2025” kampanyasına katılan ilk online seyahat pazaryeri oldu

Enuygun IATA ile mutabakat imzaladı

Enuygun IATA’nın “25by2025” projesine dahil olan birinci online seyahat pazaryeri olarak değerli bir farkındalığa imza attı.

Kelam konusu mutabakat çerçevesinde IATA 25by25’i destekleyecek olan Enuygun, böylelikle bayan çalışanların şirket içerisindeki rolünü güçlendirecek.

Türkiye’nin online seyahat pazaryeri Enuygun seyahat dalına yeni bakış açıları kazandırmaya devam ediyor. Son olarak Memleketler arası Hava Nakliyeciliği Birliği IATA ile muahede imzalayan Enuygun, muahede doğrultusunda havacılık kesiminde bayan temsiliyetinin artırılmasını ve kesimde cinsiyet eşitliği konusunda farkındalığın geliştirilmesini amaçlayan IATA 25by25’e takviye verecek.

Gönüllülük aslına dayalı olan 25by2025 teşebbüsü, 2025 yılına kadar muahedeye imza atan tertipler genelinde kıdemli rollerde misyon alan bayan sayısının yükseltilmesini ve bayan temsiliyetinin az olduğu alanlardaki bayan çalışan sayısının artırılmasını hedefliyor.

Enuygun COO’su Nihan Çolak Erol: “Üst yönetimde 48, toplamda ise 34’lük kadın çalışan sayımızla ortalamanın üzerindeyiz”.

Konuya ait açıklamalarda bulunan Enuygun COO’su Nihan Çolak Erol, “International Air Transport Association (IATA)’nın öncülük ettiği 25by2025 inisiyatifine imza atan birinci online seyahat pazaryeri olmaktan gurur duyuyoruz. 25by2025 kapsamında havacılık dalında yönetici konumlarda bayan temsilinin artırılması hedefleniyor. Wingie Enuygun’da bayan çalışanlarımızın oranını arttırma konusunda epey hassasız. OECD’ye nazaran Türkiye’de 100 kadından yalnızca 29’u istihdama katılabiliyor. Şu anda üst idarede 48, toplamda ise 34’lük kadın çalışan sayımızla ortalamanın üzerinde bulunmaktan ve kesimimizdeki ortalamayı üst çıkarmaktan memnunluk duyuyoruz. Bu oranı artırmak ve kesimimizde cinsiyet istikrarını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Çıtayı daha da yüksek tutarak 2025 yılına kadar kadın-erkek çalışan oranımızı koruyacağımızı hatta bu oranı daha da istikrarlı bir hale getireceğimizi taahhüt ediyoruz.“ dedi.

IATA Yetenek, Eğitim, Etkileşim ve Çeşitlilik Yöneticisi Jane Hoskisson da cinsiyet çeşitliliğinin değerini vurgulayan şu açıklamayı yaptı;‘’Wingie Enuygun’un 25by2025 projesini gerçeğe dönüştürme taahhütünü memnuniyetle karşılıyorum. İlerleme sağlamak, lakin tüm bedel zincirinin cinsiyet çeşitliliğini sürdürmeye kendimizi adadığımız durumda gerçekleşebilir. Wingie Enuygun’un taahhütüyle birlikte bu gayeye ulaşmaya daha da yaklaşıyoruz.’’

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu