Haber

Duyarlı Medya Derneği İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti

Hassas Medya Derneği üyeleri İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı protesto gösterisi düzenledi.

Ankara’daki BM binası önünde toplanan dernek üyeleri, İsrail’in Filistin’e yönelik baskınlarında hayatını kaybeden gazetecilerin fotoğraflarını binanın önüne bıraktı.

Dernek Lideri Ayşe Altuğ, grup adına yaptığı açıklamada, dünya devletleri ve yeryüzünde adaleti ve güveni tesis edeceği argümanıyla kurulan Birleşmiş Milletler tarafından Filistin halkının İsrail karşısında yalnız bırakıldığını söyledi.

Bölgede görev yapan gazetecilerin can güvenliğinin sağlanmasına yönelik herhangi bir adım atılmadığını belirten Altuğ, şöyle konuştu:

“Filistinliler ayrım gözetmeksizin öldürülürken, erkek, kadın, genç, yaşlı, bu olayları dünyaya duyurmaya çalışan gazeteciler özellikle hedef alınıyor. Ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, oybirliğiyle aldığı kararlar doğrultusunda, savaş ve çatışmaların yaşandığı bölgelerdeki gazetecilerin korunmasına yönelik “Gazze Şeridi’nde şu ana kadar 35 gazeteci İsrail tarafından öldürüldü.”

Altuğ, gazetecilerin görevlerini özgürce yapabilmeleri ve yaşam haklarının korunması için BM’yi göreve davet ettiklerini belirtti.

anamurhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu