Yaşam

Antakya Medeniyetler Korosu Tosyalı Holding sponsorluğunda İstanbul’da

Yaşanan büyük şokta 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’nun konserleri, 4 Eylül’de İstanbul Beylikdüzü’nde verdiği konserin ardından 5 Eylül’de İstanbul Kuruçeşme, 8 Eylül’de Kuşadası ve 10 Eylül’de İzmir programıyla devam etti. Tosyalı Holding sponsorluğunda. öyle.

Ülkemizi derinden sarsan 6 Şubat 2023 depreminde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu, verdiği konserlerle yaralarını sarmaya devam ediyor.

Koro üyelerinin neredeyse tamamının yakın akrabalarını kaybettiği bir dönemden sonra, koro üyelerinin birçoğunun konutları ve işyerleri yıkılmış, koronun çalışmalarını yürüttüğü dernek binası ve içindeki müzik aletleri ve eşyalar dahil tüm eşyalar yıkılmıştır. Enkaz altında kalan kostümler, Antakya Medeniyetler Korosu aldığı destekle yeniden ayağa kalktı.

Tosyalı Holding sponsorluğunda bu yıl sonuna kadar Türkiye’nin dört bir yanında konserlerine devam edecek olan Antakya Medeniyetler Korosu, her zaman olduğu gibi benzersiz müzikleriyle sanatseverlere büyülü bir dünyanın kapılarını açmaya devam ediyor.

Antakya Medeniyetler Korosu’nun yeniden ayağa kalkan ve güçlenen Türkiye versiyonu kapsamında İstanbul Beylikdüzü’nde verdiği konser sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Üç semavi dine ve altı farklı medeniyete sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gönüllülük esasıyla 2008 yılında kurulan Antakya Medeniyetler Korosu Derneği, oluşturduğu koro ile yurt içi ve yurt dışında 2000’e yakın konser vermiştir.

2012 yılında Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen ve iki kez Barış ve Kardeşlik ödülü alan Antakya Medeniyetler Korosu Derneği, birçok farklı ödüle layık görüldü.

Türkiye’nin tüm değerleriyle tanıtımına katkıda bulunmayı ve dünya barışına hizmet etmeyi amaçlayan Koro, Antakya’dan başlayarak evrensel bir dil olan müziğin, doğruluk ve sevgi gibi evrensel değerleri belirlediği bir yaşam için çalışmalarını gerçekleştiriyor. Farklı medeniyetlerin uyum ve barış içinde yaşadığı yer. bunu yapmaya devam ediyor.

5 Eylül’deki İstanbul Kuruçeşme konserinin ardından 8 Eylül’de Kuşadası’nda, 10 Eylül’de ise İzmir’de sanatseverlerle buluşacak koro, Türkiye tarzını devam ettirecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu