Haber

Diyarbakır’da kaymakamın imamı dövdüğü iddiası: Soruşturma başlatıldı

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde görev yapan İmam MK’nin, hutbe okurken bazı bölümleri atladığı gerekçesiyle Kaymakam Burak Akeller tarafından dövüldüğü iddiası gündeme geldi.

İddia üzerine Valilik harekete geçti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada olayın başlatıldığı duyuruldu.

Kaymakamın imamı dövdüğü iddia edildi: Valilik harekete geçti

Valiliğin açıklamasında, “Kulp Kaymakamı ile ilçede görev yapan cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili, bazı medya organlarında yer aldığı üzere adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”Söylendi.

Yaşananların ardından Kaymakam Akeller konuyla ilgili açıklama yaptı.

Akeller, İmam MK’yi dövmediğini ancak uyardığını belirtti.

“İmam, ‘Üzerimde baskı var, o yüzden ders çalışmadım’ deyince bu cevaba kızdım ve ‘Sen devletin imamısın, kim baskı yapabilir?’ dedim. Söyledim”

Akeller, “Bugün Cuma namazı için Kuba Camisi’ne gittik. Diyanet İşleri Genel Müdürlüğü’nün her hafta okunması gereken hutbede bu hafta şehitlerimiz için rahmet duası vardı. Cami imamı bu kısmı okumadı” , ben de hutbeden sonra dışarıda ona yüksek sesle tepki gösterdim. İmam ‘Baskı yapılıyordu, o yüzden ders çalışmadım’ deyince bu cevaba sinirlendim ve ‘Sen devletin imamısın’ dedim. kim baskı uygulayabilir?’ “Söyledim. Daha sonra gidip darp raporu aldı ama raporda iddia edildiği gibi darp olmadığı, bacağının ağrıdığı yazıyordu. Ben de olayı İl Valimize ilettim. İddia edildiği gibi ben devleti temsil eden bir kişi olarak kimseye saldırmadım.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu