Ekonomi

Ünlü borsa yatırım fonu yöneticisi Cathie Wood, iki dev hakkında değerlendirmede bulundu

Investing.com – ARK İnovasyonuborsa yatırım fonu yöneticisi Katie Ahşap, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, borsanın son gözdesi NVIDIA Şirketidedi.

Wood, bir dizi tweet’te Nvidia’nın 2023 için 25 kat satış artışı hedefine karşı çıktı ve diğer oyuncuların yaklaşan AI patlamasından muhtemelen daha fazla yararlanacağını söyledi.

Wood, özellikle Tesla’nın son yapay zeka gelişmelerinden yararlanan “en önde gelen” isim olduğunu ve firmanın gerçekten de otonom sürüş teknolojisine doğru ilerlediğini belirtti.

Wood’un bir Twitter gönderisinde, “Görüşümüze göre, 6 kat gelirle TSLA, 2030 yılına kadar otonom mobilitede 8-10 trilyon dolarlık bir gelir hedeflediğinden, yapay zekadaki son atılımlardan yararlanacak en önemli isim.”söz konusu.

Wood’un yorumları, şirketi dünyanın en değerli yonga üreticisi olma yolunda ilerleten ve 1 trilyon dolarlık bir değerlemeye ulaşan geçen hafta Nvidia hissesindeki keskin artışın hemen ardından geldi.

Beklenenden daha güçlü ilk çeyrek büyümesi, temel olarak Nvidia’nın yapay zekaya artan ilgisinden kaynaklanıyor kazanç oldu. Çip üreticisi, yapay zeka geliştirmeye olan ilginin hızla arttığını da belirterek, yıl için güçlü satış ve talep iddiasında bulundu. Ralli, Nvidia’nın yıllık kazancını yıl için yaklaşık %167’ye çıkardı.

Nvidia’daki kazançlar, özellikle Asyalı tedarikçiler olmak üzere diğer birçok yonga üreticisi hissesine yayıldı. SK Hynix A.Ş., Advantest Corp.Ve TSMCCiddi mitingleri tetikledi.

Wood’un Ark adı altında yönettiği fonların varlıklarını takip eden Cathie’s Ark internet sitesine göre Wood, 26 Mayıs prestiji itibarıyla Nvidia’da toplam 325.062 hisseye sahip.

Fon, Şubat ayında yaklaşık 79.000 ve geçen hafta 65.000 hisse sattı. Wood’un Nvidia’daki toplam hissesi, Nvidia’nın Cuma günkü son kapanışına göre şu anda yaklaşık 127 milyon dolara mal oluyor.

haberkaracasu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu