Ekonomi

Cenovus Energy, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle 4. çeyrek kar tahminlerini tutturamadı

Kanada’nın önde gelen petrol ve gaz şirketlerinden Cenovus Energy, dördüncü çeyrekte beklenenden düşük kar açıklayarak analistlerin tahminlerinin altında kaldı. LSEG verilerine göre şirketin net kârı hisse başına 39 Kanada senti olarak açıklanırken, bu rakam hisse başına 40 Kanada senti beklentisinin bir miktar altında kaldı.

Kazançlardaki düşüş, ABD pazarındaki zayıf rafine ürün fiyatlarına ve yağlı kum segmentindeki düşük fiyat gerçekleşmelerine bağlandı. Bu zorluklara rağmen küresel petrol fiyatları, şirketlerin kârlı bir şekilde sondaj yapmasına olanak tanıyan seviyeyi korudu.

Şirket bu çeyrekte ABD ham petrol fiyatlarında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık %10,7’lik bir düşüş yaşadı. Bu düşüş, OPEC+ ülkelerinin arz kesintilerine rağmen gerçekleşti ve geçen yıl görülen ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından yaşanan piyasa kesintilerinden etkilenen yüksek fiyatlara zıttı.

Cenovus ayrıca üç aylık ham petrol üretiminde bir artış olduğunu ve önceki yıldaki 806.900 varil günlük petrol eşdeğerinden (boepd) 808.600 varil petrol eşdeğerine (boepd) ulaştığını bildirdi. Şirketin alt üretim miktarı, önceki yıldaki günlük 473.500 varilden (bpd) önemli ölçüde artarak günde 579.100 varile (bpd) yükseldi.

Cenovus, Aralık 2023 için ortalama Chicago 3-2-1 krakerinin varil başına 7,65 dolar olduğunu belirterek rafinaj marjları hakkında da bilgi verdi. Bu rakam 2020’den bu yana en düşük aylık ortalamayı temsil ediyor ve marjların rafine edilmesi için bir gösterge görevi görüyor.

Raporun yayınlandığı dönemde döviz kuru 1 ABD doları için 1,3536 Kanada doları olarak belirtilmişti.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu