Ekonomi

BESOB Heyeti Kahramanmaraş’ı Ziyaret Etti

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) heyeti, geçen yıl “Yüzyılın Felaketi” olarak adlandırılan depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ı ziyaret etti.

Kahramanmaraş’ta BESOB Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Bilgit, yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanlarının da yer aldığı heyet temasları kapsamında Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KMESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kuybu’nun da katılımıyla gerçekleşti. , ilk kez ziyaret edildi.

Kuybu, KMESOB Hizmet Binası’nda gerçekleşen görüşmede, Bursa heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bursa’nın ayrı bir önemi olduğunu belirten Kuybu, “Bu süreçte Bursa teşkilatımız bize ihtiyacımız olanı gönderdi. Başkanımız bize ‘Ne gerekiyorsa gönderelim’ dedi. O dönemde en çok çadırlara ihtiyaç vardı. Teşekkür ederiz.” Siz bize ilk andan itibaren çadır sağladılar.” “Kahramanlıklarla dolu bu şehrin esnaf teşkilatı adına, deprem sonrası verdiğiniz her türlü destek için Bursa esnaf teşkilatımıza ve sizlere tüm kalbimle teşekkür ediyorum.” Bir açıklama yaptı.

“Buradaki acıyı anlamaya bir değil bin gün yeter.”

BESOB Lideri Bilgit de depremden etkilenen vatandaşlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Deprem döneminde temellerini attığımız ve sonrasında kardeş birlik protokolü imzaladığımız KMESOB’u ziyaret ederek esnaflarımıza hayırlı işler diliyoruz” dedi. Bölgenin bir an önce iyileşmesi ve kendilerine hayırlı olmasını dilemek bizleri hem sevindirdi hem de üzdü.” ifadelerini kullandı.

Geçen yıl büyük bir felaketin yaşandığı bölgede binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Bilgit, şöyle konuştu:

“Bugün ilimizde ticaretin hareketlilik kazandığını görmek geleceğe dair bizlere umut verdi. Bursa esnafı olarak Kahramanmaraş’ta her zaman ve her koşulda elimizin altında olacak, desteğimiz her zaman sürecek. Yaraları saracağız. Hep birlikte. Buradaki durumu, acıyı anlamak için bir değil bin gün yaşamamız gerekiyor. “Neye ihtiyacınız varsa desteğe hazırız. Esnaf örgütlenmesi toplumun temel taşıdır. Bu koltuklarda oturan esnafı yetiştirmek bizim asli görevimizdir. Bu bilinçten sapmamak bizim görevimizdir.”

İMEP Programı kapsamında BESOB ve KMESOB deneyim paylaşım toplantısı gerçekleştirildi. Program kapsamında iki kurumun yürüttüğü faaliyetlere ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu, KMESOB’un yürüttüğü çalışmalar yerinde incelendi.

KMESOB ziyaretinin ardından BESOB heyeti Kahramanmaraş Turan İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluştu.

Bursalı esnafın desteğiyle hazırlanan paketleri öğrencilere sunan Bursa heyeti, okulun başlattığı “Her Şehide Bir Dikiş” projesi kapsamında hazırlanan Türk bayrağına da dikiş attı.

BESOB heyeti okul ziyaretinin ardından tarihi Kahramanmaraş Kapalıçarşı’yı gezerek depremden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu