Haber

Tokat’ta eski nişanlısını öldüren kadının savunması ortaya çıktı

Tokat’ta yaşayan Fatma Güngör, bir yıl önce ayrıldığı nişanlısı Ahmet Batuhan Yıldız’ın işlettiği tütün dükkanına gitti.

Ahmet Batuhan Yıldız’ı kız arkadaşı ED ile gören Güngör, iddiaya göre üzerinde taşıdığı silahı çekerek arka arkaya ateş etti. Yıldız ve ED kanlar içinde kaldı.

nişanlılık kurulamadı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Ahmet Batuhan Yıldız, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. ED, Tokat Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Silahın polise ait olduğu ortaya çıktı

Firar eden Fatma Güngör, polis tarafından kısa sürede yakalanarak tutuklandı. Güngör’ün, olayda kullandığı silahı polis memuru İlyas Özalp’ın ziyarete gittiği Tokat’taki evinden gizlice aldığı belirlendi.

Güngör hakkında ‘kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Tokat Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın ilk duruşması yapılırken, Fatma Güngör, Ahmet Batuhan Yıldız’ın ailesi ile avukatı ve polis memuru İlyas Özalp salondaydı.

“İki kez intihar etmeye çalıştım”

Duruşmada savunma yapan sanık Fatma Güngör, “Olay günü arkadaşım Ahmet Urfalı ve arkadaşı polis memuru İlyas Özalp’in evine kahvaltıya gittik. Kahvaltıdan sonra İlyas işi olduğunu söyleyerek evden ayrıldı. Evden çıkarken silahı masanın üzerindeydi. Silahını alarak yatak odasına götürdü ve konuttan ayrıldı. Bir saat sonra eve geldiğinde çay yapmıştık. Kurabiye almasını istediğimizde İlyas markete gitti.

O sırada akıl hastası olduğum için daha önce iki kez intihara teşebbüs etmiştim. İntihar etmek için yatak odasından tabancayı kaçırıp çantama koydum. Daha sonra annem aradı ve evden ayrıldık. Annem Niksar yolu kavşağında beni bekliyordu. O sırada eski nişanlım Ahmet motosikletle önümden geçti.

“Tetiği nasıl çekeceğimi bilmiyorum”

Öğretmek amacıyla gözlerinin önünde intihar etmek istedim. Ahmet’i aradım. “Dükkanda mısın?” Diye sordum. 5 dakikaya dükkanda olacağını söyledi. Bu yüzden dükkanın önüne gittim. Ahmet ve kız arkadaşı ED’yi birlikte görünce yaşadıklarım aklıma geldi. “Ahmet” diye bağırdım. Hareket ettiğinde silahı doğrulttum. Tetiğe nasıl basacağımı bilmiyorum. Onu yerde yatarken görünce vurulduğunu anladım. Sonra kendimi bir tamponla kapattım. Sonra polis gelip beni aldı. Öldürmek isteseydim bunu gündüz yapmazdım, gece yapardım. çok pişmanım”söz konusu.

Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından sanık Fatma Güngör’ün tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Şubat 2023’e erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu