Haber

Özkan Sümer, ölümünün 2. yılında anıldı

Trabzonspor’da futbol, ​​teknik direktörlük ve kulüp başkanlığı yapan tek kişi olarak tarihe geçen Özkan Sümer için vefatının 2. yıl dönümünde anma programı düzenlendi.

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Ömer Sağıroğlu, Özkan Sümer ile 1974 yılında Trabzonspor Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Salonu’nda düzenlenen programda tanıştıklarını söyledi.

Sağıroğlu, “Gerçekten devrim niteliğindeydi, yenilikçiydi, örnek biriydi. Sadece sporda değil tüm sosyal hayatında herkese örnek oldu. Ondan gerçekten çok şey öğrendik. İyi ki Özkan’ı tanıdım. Sümer.Ben harcadım.Allah razı olsun.” terimleri kullandı.

Trabzonspor Teknik Müdürü Abdullah Avcı, efsanelerin başladığı dönem olan Trabzonspor efsanesinin gençlik ve okul yıllarına denk geldiğini belirtti. söz konusu.

Avcı, 2020’de Trabzonspor’un teknik direktörü olduktan bir gün sonra Özkan Sümer’in kendisiyle görüşmek için telefon numarasını istediğini belirterek, “Hocayı arayacağım dedim. Aradım, görüştüm. ‘Gelmek istiyorum’ seni ziyaret etmek için.’ “On gün sonra Hakkın rahmetine kavuştu. Teknik direktörün hikayeleri, yaptıkları, anıları, sözleri, altyapıda yaptıkları hiç bitmiyor ve biz de bu hikayeleri dinlemeye devam ediyoruz. Hem Türk futbolu hem de Trabzonspor için önemli işler yaptı.” şeklinde konuştu.

Trabzon’a ilk geldiğinde Trabzonspor müzesini gezdiğini anlatan Avcı, şunları kaydetti:

“Allah 24-25 ayda 3 kupa nasip etti. Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Şenol Güneş ve ben o tarihin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Hoca için çok güzel ifadeler vardı. Kupa bırakabilirsiniz, ama önemli olan çok doğru izler bırakmak.Umarım bir gün buradan ayrıldığımda (Özkan Sümer) o izlerin anılacağı bir ortam yaratır.Herkese, Trabzonspor ailesine tekrar teşekkür ederim.”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de “Allah rahmet eylesin. Özkan hocamızın mekanı cennet olsun. Özkan Sümer’i futbola yenilik getiren değerleriyle, getirdiği şampiyonlukların çok ötesindeki değerleriyle anıyoruz” dedi. Futbol sonuçları açısından şehrimizi anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu