Haber

Taksici cinayetinde yeni detay! Katil Oğuz Erge’nin kızını aradı

İzmir’de yanına aldığı kişi tarafından tabancayla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden taksi şoförü Oğuz Erge’nin (44) naaşı, defnedilmek üzere Aydın’a götürüldü.

31 Ocak gecesi Gaziemir ilçesinde otomobilinde Delil Aysal tarafından tabancayla yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Erge’nin naaşı, İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Cenazesi, Erge’nin annesinin yaşadığı Buca ilçesi Göksu Mahallesi 679/23 Sokak’taki evine çok sayıda taksiden oluşan konvoyla getirildi.

Taksicinin naaşı, izin alındıktan sonra meslektaşlarından oluşan bir konvoyla birlikte memleketi Aydın’ın Söke ilçesine defnedilmek üzere gönderildi.

ERGE’NİN KIZINI ARADI

İzmir Adli Tıp Kurumu önünde gazetecilere açıklama yapan İzmir Şoförler ve Arabacı Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Oğuz Erge’yi tanıdığını ve bir süre birlikte çalıştıklarını söyledi.

Anık, “Havalimanında, Kahramanlar’daki duraklarda çalışıyordu. Çok iyi tanıdığımız bir arkadaşımızdı, kimseye zararı olmayan biriydi. Videoyu izleyen herkes ne kadar iyi niyetli olduğunu görüyor.” söz konusu.

Araç sahibi Murat Akbaba, olay günü saat 03.00 sıralarında aracını Erge’ye teslim ettiğini belirterek, “Gece işe gidecekti. Saat 04.00’te telefonum çaldı ve bana mesaj geldi. Acı haber. Üzücü bir durum, söylenecek bir şey yok. Araç hasar gördü, boyası, kaportası tamir edilecek.” O yüzden ‘Gelmeyin, kapatıp uyuyacağım’ dedi. Soğuk havada iyi niyetiyle son yolcuyu aldı.” dedi.

Erge’nin 20 yıldır meslektaşı olduğunu söyleyen Oktar Karakoç, güzel bir insanı kaybetmenin acısını yaşadıklarını ifade etti.

Komşusu Aslan Kocalar ise herkese yardım eden, kimseye zarar vermeyen komşularını kaybettiklerini, çok üzüldüklerini söyledi.

Kocalar, olaydan sonra Delil Aysal’ın kızını Erge’nin telefonundan aradığını iddia etti. “Telefonunu alıyor, kızını arıyor, telefonla en son aranan kişi kızıydı, o yüzden onu aradı. ‘Baban kan kaybından ölecek, ambulansı burada.’ diyor.” söz konusu.

ETKİNLİK

Taksi şoförü Oğuz Erge, 31 Ocak günü saat 03.30 sıralarında kapüşonlu ve cerrahi maskeli Delil Aysal’ı (19) alarak Buca Gediz İlçesi’nden Gaziemir’e gideceğini belirtti.

Taksi Gaziemir Belediyesi yakınlarına geldiğinde Aysal’ın arka koltuktan tabancayla 3 el ateş etmesi sonucu ağır yaralanan Erge, kaldırıldığı İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Erge ve aracındaki para ve eşyaları alarak kaçan şüpheli, polisin 70 güvenlik kamerasının kaydettiği yaklaşık 110 saatlik görüntüleri incelemesinin ardından Buca’da saklandığı adrese yapılan operasyonda yakalandı. suç mahalli ve çevresi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Araç içi kameranın olay öncesinde, sırasında ve sonrasında yaşananları kaydettiği ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu