Haber

Süper Lig Şampiyonu Ne Kadar Para Alır? Galatasaray’a Şampiyonluk Getiriyor

Spor Toto Üstün Lig’de 2022-2023 sezonunun şampiyonu belli oldu. Ligde uzun süredir liderliğini sürdüren Galatasaray, deplasmanda Ankaragücü’nü mağlup ederek ligin bitimine iki hafta kala keyifli bir sona ulaştı. Kupayı 23. kez müzesine götürecek olan sarı-kırmızılı ekip, bu başarı ile değerli bir gelir elde etti.

Şampiyon Galatasaray

Ankaragücü maçı öncesi en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 5 puan önünde bulunan Galatasaray, Ankara’da şampiyonluğunu ilan etti. Ankaragücü’nü Mauro Icardı (2), Barış Alper ve Sergio Olivera’nın golleriyle 4-1 mağlup eden sarı-kırmızılı ekip, sezon bitimine iki hafta kala sezon sonuna ulaşarak değerli bir gelir elde etti.

Süper Lig şampiyonu ne kadar kazanıyor?

Kupayı 23. kez müzesine götürecek olan Galatasaray, bu dönem ligde şu ana kadar 26 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Önümüzdeki hafta evinde Fenerbahçe’yi konuk edecek olan sarı-kırmızılılar, bu maçtan galip çıkması halinde son haftadan mağlup ayrılan Hatayspor galibiyetiyle kazandığı maç sayısını 28’e çıkaracak. Böylece Cimbom, 198 milyon TL’lik nakit ödüle de sahip olacak.

Süper Lig’de takımlara lige katılma hakkı olarak 33.4 milyon TL verilirken, galibiyet başına 2.3 milyon TL, beraberlik başına 1.15 milyon TL dağıtılıyor. Büyük Lig’i kazanan takım, şampiyonluk ikramiyesi olarak 33.2 milyon TL gelir elde ediyor. Ayrıca geçmişteki her şampiyonluk için kulüplerin kasasına 2.86 milyon TL giriyor.

Inter’den hediye

Süper Lig’de şampiyonluk ilan eden Galatasaray, önümüzdeki yıl UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde sahne alacak. Sarı-kırmızılılar, İtalya Serie A ekiplerinden Inter sayesinde yeni sezona 2 hafta geç başlayacak.

İtalyan devi ligi ilk 4’te bitirip Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı garantileyen Gatasaray, Avrupa’daki yolculuğuna 1’inci değil 2’nci ön eleme turundan başlayacak. Yani temsilcimiz Şampiyonlar Ligi elemelerindeki ilk maçını 11-12 Temmuz yerine 25-26 Temmuz’da oynayacak.

Sarı-kırmızılıların Şampiyonlar Ligi’nde kalabilmesi için geçmesi gereken tipler ise şöyle:

  • İkinci eleme turu

  • Üçüncü ön eleme turu

  • Playoff turu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu