Ekonomi

Son dakika emeklilik açıklaması! Lider Erdoğan tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Önder Erdoğan ekonomiyle ilgili son dakika açıklamaları yaptı.

erdoğan “Çalışanından emeklisine kadar hiç kimsenin kalıcı mağduriyetine rıza göstermiyoruz”dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

ÖNCELİĞİMİZ İSTİHDAM

Türkiye, temel ekonomik hedeflerine bağlılığını sürdürmektedir. İstihdam ve üretim hedefiyle Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz. Kullandığımız araçlar zamana göre değişse de amacımızdan asla sapmayacağız. 21 yılda ülkemizin her sorununu güvenle çözdüğümüz gibi, bugünün sorunlarını da aşacağız.

Her türlü önlemi alacağız ve ortaya çıkan zenginliği milletimizin her ferdine yayacağız. Ülkemizin ve milletimizin hiçbir kazanımından en ufak bir gerilemeye izin vermeyeceğiz. İstikrar, güven ve sürdürülebilirlik ekseninde yolumuza devam edeceğiz. Yatırım kelimelerinden milyarlarca, on milyarlarca dolar alıyoruz. Bunların büyük kısmı varlık satışı değil, istihdam ve üretim odaklı projelerdir.

MEMURU VE EMEKLİLİK AÇIKLAMASI

Taban fiyattan memur ve emekli aylıklarına kadar bütçe imkanlarını zorlayan tasarruflar yaptık. Kamu çalışanlarının toplu sözleşmelerinde ortaya çıkan tablo, memur maaşlarında ek düzeltmeyi zorunlu kıldı. Asgari ücretler ve emekli maaşları konusunda huzursuzluk çıkıyor .

Kamu çalışanlarını ve memurları yarı yolda bırakmadığımız gibi, çalışanından emeklisine kadar kimsenin de kalıcı olarak mağdur olmasını istemiyoruz. (Deprem bölgesini diriltmek) Vergi artışlarından elde edeceğimiz geliri başka yerlere aktarmayı vicdanen kabul edemeyiz.

TÜM BÖLÜMLERİN KALBİNİ ALACAĞIZ

Pazarın zirvesine çıkmak, sonsuz bir kısır döngüye girmek demektir. Bütçe çalışmalarının sonuçlarını gördükçe mağdur olan herkesi memnun edecek ve yılbaşına doğru bitirmeyi planlıyoruz.

FİYAT MANİPİLASYONUNDAN KAÇINACAĞIZ

Ticaret Bakanlığımız fiyat manipülasyonunun önüne geçmek için gerekli adımları atıyor. Haksız çıkar sağlamaya çalışanların peşine kararlılıkla gideceğiz. Konut fiyatları ve kiralarla ilgili ek adımları değerlendirmeye devam ediyoruz. Haksız çıkar peşinde koşan fırsatçılara kararlılıkla saldıracağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu