Haber

Pakistan’da Seçimler Başlarken Mobil Hizmetler Askıya Alındı

Pakistan’da halk genel seçimler için sandık başına giderken Pakistan hükümeti ülkede güvenliği sağlamak amacıyla mobil hizmetleri durdurdu.

Pakistan’da halk genel seçimler için sandık başına gidiyor. Ülkeyi 5 yıl boyunca yönetecek yeni hükümetin belirleneceği seçimlerde oy verme işlemleri 90 bin 675 seçim merkezinde yerel saatle 08.00’de başlayacak, sandıklar ise 17.00’de kapanacak. Pakistan’da 128 milyon kayıtlı seçmenin oylarıyla Ulusal Meclis’teki 336 sandalyenin 266’sının sahibi belli olacak. Mecliste 266 sandalye için 5 bin 121 aday yarışırken, 10 sandalye azınlıklara, 60 sandalye ise kadın milletvekillerine ayrıldı.

Mobil hizmetler kesildi

Pakistan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, kötüleşen güvenlik durumu nedeniyle ülke genelinde taşınabilir hizmetlerin geçici olarak durdurulmasına karar verildiği belirtildi. Açıklamada, “Son dönemde artan ve çok sayıda ölüme yol açan terör eylemleri ülkedeki güvenlik ortamını sarstı. Bu nedenle güvenlik tehditlerine karşı önlem alma ihtiyacı ortaya çıktı.”

Seçim yasağı kaldırılan Navaz Şerif oyunu kullandı

Ocak ayında seçim yasağı kaldırılan Pakistan Müslüman Birliği-Navaz (PML-N) Lideri Navaz Şerif, oyunu Lahor’da kullandı. Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklama yapan Şerif, halka ülkenin kalkınması için oy vermeye çağrıda bulundu.

İmran Han seçimde aday olamadı

Öte yandan, hakkındaki yolsuzluk davası nedeniyle 5 Ağustos’tan bu yana cezaevinde bulunan Pakistan’ın eski Başbakanı İmran Han, devlet hediyelerini sattığı ve mal varlığını gizlediği suçlamalarının da yer aldığı Toshakhana davasında suçlu bulunarak idam cezasına çarptırıldı. 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 5 yıl seçim yasağı bulunan Khan, seçimde aday olamadı. – İSLAMABAD

haberkovancilar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu