Haber

Muğla Yerel Seçim Bildirgesi İmzalandı

Muğla Yerel Seçim Bildirgesi, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras tarafından imzalandı.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kapsamında hazırlanan Muğla Yerel Seçim Manifestosu’nun imza töreni Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras arasında gerçekleştirildi. Belediyelerin demokratik, katılımcı ve kadın haklarına dayalı yaşamasını sağlamak amacıyla hazırlanan Muğla Yerel Seçim Bildirgesi’nin imza töreni Bodrum Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nden Figan Erozan ve dernek temsilcileri, Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gülizar Gökçakır, Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ofisi Müdürü Fethiye Kızık ve basın mensupları katıldı.

Manifesto hakkında konuşan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği temsilcisi Figan Erozan, “2019 yılında kadınların oluşturduğu şehir manifestosu Bodrum’u değiştirmedi, Bodrum’u dönüştürdü. Bodrum kadını keşfetti ve her statüden kadını görünür, tanınan, tanınan ve tanınan olarak yeniden tanımladı. Kentin vatandaşları, “Kentin her bölgesinin kadınıyla erkeğiyle eşitlenmesi meselesiydi” dedi.

Kadınların Muğla’nın tüm ilçeleriyle yeni bir dönüşüm sürecinin başlatılmasını talep ettiğini ve bu sürecin bir manifesto olarak yazıldığını belirten Erozan, “Birlikte yürüyeceğimiz, Muğla’yı birlikte dönüştüreceğimiz bir sürece gireceğiz. Üzerimize düşeni yapacağız. Bodrum’da Ahmet Aras’la birlikte Muğla’da yaptık.” “dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise yaptığı açıklamada, yerel yönetimlerin eşit vatandaşlık esasına dayalı politikaları desteklemesinin önemine değinerek, “Yerel yönetimlere çok değerli bir misyon yüklendi. Biz de 5 yıldır bu misyonu içselleştirdik ve birlikte değerli çalışmalara imza attık. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ile birlikte burada politikalarımız cinsiyet temellidir.” “Bir kısmını yok edecek politikalar olacak” dedi.

“Değişim yüzyılı eşitliğin yüzyılı olacak”

Hayatın her alanında eşitliği sağlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Aras, “Bodrum’da bunu hep birlikte başardık. Bu başarıyı Muğla’da da sürdüreceğiz. Ayrımcılığa uğrayan kadınların ve toplumun her kesiminin sesini duydum. Bu beş yılda da bunu dinlemeye devam edeceğim. Bunu dinlemeye devam edeceğim. “Söz veriyorum 20. yüzyıl eşitliğin yüzyılı olacak. Eşitlikten yana olduğumu gururla beyan ederim” dedi.

Konuşmaların ardından manifesto okunarak imzalandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarına gönderilen manifestoyla kadınların yerel siyasette kendi politikalarıyla var olması amaçlanıyor. Manifestoda “Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Kurulu’nun (KEFEK) kurulması”, “Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Avrupa Şartı’nın (CCRE) imzalanması” ve “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çerçevesinde Stratejik Planın Oluşturulması” gibi önemli unsurlar yer alıyor. Hassas Bütçe”. – MUĞLA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu