Haber

İbrahim Turgut: “Bölücü, bölücü, kin kusan söylemler olduğu zaman Rize olarak sesimizi yükselteceğiz”

Çaykur Rizespor Kulüp Lideri İbrahim Turgut, hedeflerinin Büyük Lig’e şampiyon olarak çıkmak olduğunu söyledi. Ayrıca bazı maçlarda yapılan protestolara ilişkin yapılan açıklamaya yönelik niyetlerin alındığını da yanıtlayan Turgut, “Böyle bir durumda ayrımcı, bölücü, kin ve nefret söylemleri olduğunda biz de sesimizi yükselteceğiz. Rize’de.”

Süper Toto 1. Lig gruplarından Çaykur Rizespor’un lideri İbrahim Turgut, yarın oynayacakları Samsunspor maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Turgut, hedeflerinin Süper Lig’e şampiyon olarak çıkmak olduğunun altını çizdi. Kaliteli transferler yaptıklarına değinen İbrahim Turgut, “İnşallah dostane ve sportmen bir şekilde kazanmaya çalışacağız. Büyük Lig’e giden yolda şampiyon olarak çıkmayı hedefliyoruz. İyisiyle, kötüsüyle, acısıyla bir dönem geçirdik. ve tatlı.Yapabileceğimizi yaptık,yapamadığımız şeyler oldu.İlk dönemde bazı transferler yaptık.Bazıları başarılı oldu,bazıları olmadı.Başlangıçta popülist siyasetin işbaşında olduğuna karar verdik. Popülist bir hareket peşinde koşan ve ilk anda alkış alan, sonunu düşünmeyen değil.Günün sonunda Rizespor’umuzu en uygun ve en doğru noktaya getirmeyi hedefledik. çok irdeledik, çok ördük ve geldiğimiz noktada orta vadede ve devre ortasında önemli transferler yaptık.Muhteşem Lig dahil en fazla transferi yapmış olabiliriz.Bizim amacımız bu. Bu hususta irademizi ve ne düşündüğümüzü de ortaya koymaktadır. harika bir macera. Bunları alıp buraya getirmek için ne yapmamız gerekiyor, başarıya ulaşmak için hangi transfer doğru, ilk periyottaki transfer hatalarının bir daha tekrarlanmaması için? Transferlerimizin neredeyse tamamı doğrudur. Çok iyi transferler oldu. Güçlü bir formda Büyük Lig’e gidelim. Süper Lig’den çıktıktan sonra tutunmayı değil, çabalarımızı güçlü bir şekilde sürdürmeyi planlıyoruz. Rizespor’a gönül vermiş tüm şehrimiz insanını, Rizelileri tanıyoruz. Bu çok ciddi bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun ağırlığının farkındayız. İnşallah bu sorumluluğu başarıyla tamamlarız. Kulübümüzün vadesi geçmiş ve ödenmemiş borcu yoktur” dedi.

“Kendini tanımayan üç beş kişiye ayakkabı bırakmayacağız”

Çaykur Rizespor’un bazı maçlarda yaptığı protestolara yönelik kınama açıklamasının taraftar gruplarının sosyal medyadan yaptığı eleştirilere değinen Turgut, hassasiyetlerinin sarsıntının yol açtığı zorlu süreçten kaynaklandığını belirterek, “Ne bir karamsarlığımız var ne de diğer takımla. Ne Fenerbahçe, ne Beşiktaş, ne Galatasaray, ne başka bir kulüp, ne kinimiz, ne olumsuz düşüncemiz, yazıda da belirttiğimiz gibi atılan gollere sevinmekten bile utanırken, yazıda da belirttiğimiz gibi. maddesine göre ülkemizin birliğine, milli olmaya, bir olmaya, bir arada olmaya, şahsım ve kulübüm olarak her zamankinden daha fazla değer veriyoruz.Kulüp olarak hassasiyetimiz asla büyük kulüplerin hiçbirine karşı değildir. Hepsiyle diyaloğumuz var.Taraftarla da düzgün bir diyaloğumuz var.Kulüp üyeleriyle de iyi diyaloğumuz var.Liderleriyle de yeterince diyaloğumuz var.Bizim hassasiyetimiz, zorlu süreçten milletimizin birliğini sağlamaktır. ülke gidiyor başından sonuna kadar. İşte e-çizim duruşuna zarar verdiğini düşündüğümüz birkaç kendini beğenmiş sınav. Söylediklerimizi buradan çıkarıp Rizespor’u ve beni bu kurumlara karşı olan taraftarlara göstermeye çalışanların, bu kurumlara karşı olanların hepsi büyük bir yanılgı ve ayrımcılık içinde olanlardır. Biz Rizeliyiz deyince vatanın birliğini, memleketin çıkarlarını, birliğini istiyordu. Böyle bir durumda bölücü, bölücü, kin kusan söylemler olunca biz de Rizeli gibi konuşuyoruz. Saygı ve sevgimizin yerini elbette biliyoruz ama kendini tanımayan üç beş kişiden de vazgeçmiyoruz. Bunu kurumlara, bunu yandaşlara, bunu sokağa bağlayanlar bölücüdür ve ayrımcılık yapan da onlardır. Bu kurumlarla hiçbir zaman bir sorunumuz olmadı. Kendini tanımayanlara, ayrımcılık yapmak isteyenlere, ülke huzurunu bozmak isteyenlere her zaman söyleyecek sözümüz vardır” dedi.

“Rizespor, Rizeli gibi yapması gerekeni yaptı”

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) düzenlediği ‘Omuz Omuza’ kampanyasını kulüp olarak desteklediklerini, Allah ile kul arasında olduğu için paylaşmaktan kaçındıklarını kaydeden İbrahim Turgut, “Herkesin bir tavrı ve tavrı var. “Bazen teşvik amaçlı şeyler olabilir ama Rizespor’un böyle bir reklama, Rize’nin böyle bir reklama ihtiyacı yok. Biz ne yapıyoruz, Rizespor ne yapıyor, buradaki arkadaşlarımız ne yapıyor Allah bilir. Bunlar vicdan için ve Allah için yapılmalıdır. Biz böyle bir yarışta yarışmak istemiyoruz.” “Girsek büyükler kızar ama peşinde değiliz. Rize senden, Rize Rizeli’den, ne yapacağını bilir. Rizespor, Rizeli konusunda yapması gerekeni yaptı. Bunlar Allah’ın ve vicdanımızın katında olan şeylerdir. Bu konuda önde olduğunuzdan emin olun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu