Haber

Amerika’da ateşkes için binlerce imza toplandı

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın (USAID) yüzlerce çalışanı Gazze’de “Derhal ateşkes” onu davet eden bir mektubu imzaladı; Giderek artan sayıda hükümet çalışanı, İsrail’in buradaki askeri saldırısına ABD’nin takviye yapmasına karşı çıkıyor.

Geçen hafta dolaşmaya başlayan mektup, Çarşamba günü çeşitli USAID departmanları ve yurtdışındaki misyonlardan yetkilileri temsilen 1.000 imzaya ulaştı.

“USAID’in Gazze’ye acil insani müdahale çağrısı yapma çabalarını takdir edip tanırken ve Ajansın bunu başarmak için yorulmadan çalıştığını kabul ederken, insani çabaların ve hayat kurtaran yardımların tartışmalı durumlarda büyük ölçüde tartışıldığını unutmamalıyız. Mektupta şunu belirtiyor: Artan ve gelişigüzel bombalamalarla şiddet eylemlerinin devam ettiği belirtildi.

USAID’in ABD hükümetine mektubu:

“……Uzun vadede, Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti’ni, İsrail Devleti de dahil olmak üzere tüm tarafları, İsrail’in Filistin toprakları ve Filistin yerleşimleri üzerindeki yasadışı işgaline son verilmesi de dahil olmak üzere uluslararası hukuka bağlamaya çağırıyoruz.” Sizi uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine katılmaya çağırıyoruz.”

KAYNAK: ALJAZEERA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu