Haber

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Adıyaman’daki İsias Oteli’nin enkazında incelemelerde bulundu

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde çöken ve 35’i KKTC’li voleybolcuların da aralarında bulunduğu 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’daki İsias Oteli’nin enkazında incelemelerde bulundu.

Temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ilk olarak Adıyaman Valisi Osman Varol’u ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Tatar, daha sonra 6 Şubat depreminde yıkılan ve Kıbrıslı sporcuların hayatını kaybettiği İsias Oteli’nin enkaz alanını ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan ve depremde hayatını kaybedenler için dua eden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, depremde hayatını kaybedenlerin acısını hâlâ hissettiklerini belirtti.

‘KIBRIS TÜRK DE BURADA HAYATINI KAYBETTİ’

Deprem felaketinin ardından Kıbrıs’tan arama kurtarma ekiplerinin Türkiye’ye geldiğini hatırlatan Ersin Tatar, “Ekiplerimiz bir hafta boyunca enkaz altından canlarımızı kurtarmak için büyük çaba harcadı ancak sonuç alamadık ve yardımlarımızı aldık. Enkazdan KKTC’ye kadar canlarını kurtarıp gömdüler.Dolayısıyla Adıyaman ve KKTC’nin ortasında oluşan bu bağ ve bağlar daima ebedi olacaktır.Burada tüm Adıyaman halkına sabırlar diliyor, hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyorum. Acımız büyük, acımız milletindir. Kıbrıslı Türkler de burada canlarını vermiştir ama onlar Türk milletine ve burada yaşayan insanlarımıza bir mirastır. Bir dahaki sefere sabır diliyorum. Bir anlamda bu acıdır. kalbimizi kırdı, bizi yakınlaştırdı. Şu anda bir yargı süreci var ve biz süreci takip ediyoruz. Elbette bağımsız Türk yargısı adaletin tecelli etmesi için gereğini mutlaka yapacaktır. Bağımsız yargıya olan güvenimizi bir kez daha yineliyoruz. Türk yargısı. “Buradan bahsediyorum” dedi.

palandoken-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu