Haber

İsrail’den kara operasyonu açıklaması

Gazze’de yoğun bombardımanın başladığı haberleri gelirken İsrail ordusu, hava ve kara birliklerinin operasyonları genişleteceğini duyurdu.

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, son saatlerde Gazze’ye yönelik saldırıları yoğunlaştırdıklarını belirterek, “Hava Kuvvetleri yer altı hedeflerine kapsamlı saldırılar gerçekleştiriyor ve terörün altyapısını hedef alıyor. “Son günlerde düzenlediğimiz taarruz faaliyetlerinin devamı olarak bu akşam kara birliklerimizin operasyonlarını genişleteceğiz” dedi.

AFP haber ajansı, İsrail ordusunun özellikle Gazze’nin kuzeyindeki bombardımanını yoğunlaştırdığını ve saldırıların yerel saatle 19.00’da başladığını bildirdi.

İsrail ordusu son günlerde kara operasyonları gerçekleştirdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, çarşamba gecesi millete hitaben yaptığı konuşmada, kara operasyonunun ertelendiği haberlerini yalanlayarak, planlamanın yapıldığını ve kara operasyonunun takvimini savaş kabinesinin belirlediğini duyurdu.

Hamas’tan destek çağrısı

Gazze’yi kontrol eden Hamas örgütü, İsrail’in kara operasyonlarını genişleteceğini açıklamasına ilişkin açıklama yaptı: “Arapları, Müslüman ülkeleri ve uluslararası toplumu sorumluluk almaya, halkımıza yönelik bu suçları ve seri katliamları durdurmaya çağırıyoruz. “

Hamas, AB ve ABD tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyor.

Gazze’nin dış dünyayla bağlantısı kesildi

Gazze Şeridi’nde hava karardıktan sonra internet ve cep telefonu bağlantılarının kesildiği bildirildi.
Filistinli telekomünikasyon şirketi Paltel, İsrail saldırıları sonucunda Gazze Şeridi’nde mobil ve internet hizmetlerinin kesildiğini duyurdu.

Küresel internet erişimini izleyen İngiltere merkezli Netblocks da internet bağlantısının kesildiğini doğruladı.

haber-ilgaz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu