Haber

Hayvan barınağıyla ilgili iddialara ilişkin Erzincan Belediyesi’nden 2 gün sonra açıklama geldi.

Erzincan’daki hayvan barınağı sosyal medyaya düşen görüntülerle gündem olurken, 2 gün sonra Erzincan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Kesintili’de telef olduğu iddia edilen 4 yavrunun telef olduğu kaydedildi. Hayvan Bakım Barınakları, 24.01.2023 tarihinde saat 16.00 sıralarında Mimar Sinan ve Mengüceli Mahallelerinden alınmıştır. .

Erzincan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Erzincan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kontrolünde bulunan Kesintili Hayvan Bakımevinde 24 Ocak 2023 tarihinde sosyal medyada yer alan bir grup görüntü tamamen manipüle edilmek istenmiştir. Gerekli inceleme tarafımızca başlatılmıştır. Görüntülerle ilgili belediye ve konu hassasiyetle takip ediliyor.

Geçici Hayvan Bakım Barınağında öldürüldüğü iddia edilen 4 yavru, 24.01.2023 tarihinde saat 16.00 sıralarında Mimar Sinan ve Mengüceli Mahallelerinden ölü olarak alınmıştır. Erzincan Belediyesi Kesintisiz Hayvan Bakımevinde diğer hayvanlardan izole şekilde tasarlanan morg kafesinde, insan ve hayvan sağlığına uygun olarak veteriner hekim kontrolünde çevre korunuyor. Ancak ziyaret saatleri dışında kimliği belirsiz bir grubun izinsiz olarak huzurevine girdiği, morg bölümünün açıldığı, fotoğraf ve görüntülerin çekildiği görüldü. Söz konusu hadisenin bir zırvalık olduğu açık ve nettir.

Veteriner İşleri Müdürlüğü görevini titizlikle yürütmeye devam etmektedir. Vatandaşlarımızdan da hassasiyetlerini istismar etmek için yayılan saçma sapan bilgilere prestij vermemelerini rica ederiz.

Erzincan Belediyesi Kesintisiz Bakım konutumuzdaki hayvanlarımızın sağlık ve konforları Erzincan İl Tarım Müdürlüğü ile Doğa ve Milli Parkları Koruma Müdürlükleri tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.

Bugüne kadar olduğu gibi sokaktaki canlar için çalışma kararlılığımızı da sürdüreceğiz. Şehrimizin sessiz sakinlerinden olan sokak hayvanları için bir hayvan hastanesinin de yer alacağı yeni bir hayvan barınağı inşaatının tamamlanması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bu proje ile yaklaşık 2 bin sokak hayvanı kapasiteli bir barınağı Erzincan’ımıza kazandırmış olacağız. Yeni hayvan barınağımızda ayrıca anne ve yavru bakım üniteleri, ameliyathane, karantina odaları, uyuz bakım ünitesi, kedi evleri, mezarlık ve yaşam alanları da bulunacak.” – ERZİNCAN

haberdazkiri.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu