Yaşam

Menderes Gastronomi Kültür ve Tanıtma Festivali coşkuyla başladı

İzmir’in Menderes ilçesinde coşkuyla başlayan Gastronomi Kültürü ve Tanıtım Festivali Pazar gününe kadar devam edecek.

Farklı kültürlerin mutfaklarından ikramların sunulduğu festivalde, katılımcılar ücretsiz ikramlarla lezzetli bir hafta sonu geçirecekler.

Şenlikte konuşan Menderes Belediye Başkanı V. Erkan Özkan, “Menderes Belediyesi olarak ilçemizi ulusal ve uluslararası alanda tanıtmak için etkinlik ve şenliklerimizi ilk günkü heyecanla düzenlemeye devam ediyoruz. Bu anlamda STK’larımıza da destek olmaya devam ediyoruz. Çünkü hepimizin tek ve ortak hedefi Menderes’i marka şehir yapmaktır.”

Gümüş Saat Kulesi ödülleri sahiplerini buldu

Festivalin açılış töreninde Anadolu Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Dairesi, Eshot Genel Müdürlüğü ve Menderes Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne Gümül Saat Kulesi ödülleri verildi.

ücretsiz ikramlar

Geleneksel yarışların yer alacağı festivalde katılımcılar her gün ücretsiz ikramlarla lezzetli bir hafta sonu geçirecekler.

Ücretsiz ikramlar kapsamında 27 Ocak Cuma günü ekmeğin ortasına hamsi, 28 Ocak Cumartesi günü tarhana çorbası, 29 Ocak Pazar günü ise ayran aşısı, boyoz ve midye dağıtılacak. .

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes Belediyesi ve ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları işbirliğiyle hazırlanan ve Menderes Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı’nda düzenlenen şenlik, 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu