Haber

Gümüşhane-Giresun Karayolunda kayalar temizleniyor

Gümüşhane-Giresun karayolu Kürt geçidinde, dağ yamaçlarında kırılmaya hazır ve felakete davetiye çıkaran kayalar, karayolu ekipleri ve dağcılar tarafından temizleniyor.

Gümüşhane ile Giresun’u birbirine bağlayan Gümüşhane-Kürt karayolunda kaya düşme riski nedeniyle sürücüler ve vatandaşlar korku içinde yolculuk ediyor. Dağların yamaçlarında yola oldukça yakın olan ve her an düşmeye hazır kayaların görüntüsü vatandaşları korkutuyor.

Karayolları grupları ve endüstriyel dağcılar ise geçmişte ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşandığı yol güzergahında yaptıkları çalışmalarla vatandaşların inançla seyahat etmesini sağlıyor.

Profesyonel endüstriyel dağcılar, yolda gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra yamaçları halatlarla çıkarak ve levye ve kriko yönetimi ile riskli kayaları düşürerek kaza riskini en aza indirir.

“Bu yol çok ciddi risk taşıyor”

Bölgede çalışmalarını sürdüren yeniden sanayici dağcı Ozan Yavuz, yolun tehlikelerle dolu olduğunu belirterek, “Karayolları ile birlikte çalışıyoruz, riskli gördükleri bölgelerde taş atma çalışmaları yapıyoruz. Gümüşhane merkez ve Torul’da.Bu çalışmaların dışında Kurtun yolu üzerinde belirlenen 8 bölge daha var.Orada da çalışmalarımızı yürüteceğiz.Çalışma büyük çaplı bir işletme olup, sahil şeridinde çalışmalarımız devam edecek. Bu güzergah çok önemli bir risk taşıyor her an taş düşebilir çok fazla serbest kaya var Bunların önüne geçmek için Karayolları detaylı bir çalışma yapıyor o zaman burada bize büyük görev düşüyor. Güvenliğinizi sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

“Taşın ne zaman düşeceğini bilmiyoruz”

Gümüşhane-Giresun karayolunu sürekli kullandıklarını belirten Yılmaz Temiz, “Ülkemizi ziyarete geldik, burada Torul’da akrabalarımız var, hep bu yolu kullanıyoruz. Her zaman kaya düşme tehlikesi var ama gruplar bizim için çalışıyor. Kendilerine güzel bir çalışma yaptıkları için teşekkür ediyoruz. Bilemiyoruz. Kaya ne zaman kırılacak kendilerine teşekkür ediyoruz ama drone ile tespit edip can güvenliğimiz için tehlikeli olan yerlere bırakıyorlar” dedi. – GÜMÜŞHANE

gevas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu