Haber

Esenyurt’ta Tekel Bayisine Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 1 Yaralı

İstanbul Esenyurt’ta bir tekel bayiine düzenlenen ve 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 3’ü tutuklandı, 5’i adli kontrolden sonra serbest bırakıldı.

28 Temmuz’da Esenyurt Güzelyurt Mahallesi’ndeki tekel bayisinde meydana gelen olayda 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili 9 şüpheliyi gözaltına aldı. Olayda bacağından yaralanan Murat Özer, çıkarıldığı mahkemece 2 gün önce tutuklandı. Tekel bayisinde olaya karışan diğer zanlılar Servet Özer, silahı kullanan Azat Özer ve Tarık Özer geçtiğimiz Pazartesi günü düzenlenen operasyonda yakalandı. Zanlılara yardım ettiği iddia edilen Nimetullah Ö., Hüsamettin A., Vedat E., Erdal A. ve Ercan T. de bir gün polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 zanlının İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 8 zanlı, bu sabah geniş güvenlik önlemi altında Büyükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerin ardından zanlılar Tarık Özer, Azad Özer ve Serhat Özer, “nitelikli kasten öldürme” suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 5 zanlı hakkında ise isim denetim kararı verildi. Gözaltına alınanların sayısı, daha önce tutuklanan bir kişi ile birlikte 4’e yükseldi.

haber-muratpasa.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu