Haber

Bakan Ali Yerlikaya Açıkladı: Bir Suç Örgütü de Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Özgür Saral’ın liderliğini yaptığı ve Sarallar adıyla bilinen suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. İstanbul ve İzmir’de düzenlenen operasyonlarda toplam 24 kişi gözaltına alındı.

Güvenlik güçlerinin mafya gruplarına yönelik yürüttüğü operasyonlara bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Saralar kümesi olarak bilinen çetenin çökertildiğini duyurdu.

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Kabahatlerle Mücadele (KOM) Müdürlüğü koordinasyonunda, öncülüğündeki organize suç örgütüne yönelik İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı ‘Kafes’ operasyonu gerçekleştirildi. Özgür Saral isimli kişi, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Kabahatler Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. .

Suç örgütü; İstanbul Esenyurt’ta site sahiplerini ve kiracılarını silahla tehdit ederek yağmaladılar, kendilerinden şikayetçi olan sakinleri ve özel güvenlik görevlilerini şikayetten caydırmak için dövdüler, yabancı uyruklu kişilere yönelik yağma yaptılar kişiler, sitelerdeki mülk sahiplerinin talebi ve bilgisi dışında geçersiz belgeler düzenleyerek daireleri yağmaladılar. Başkalarına kiraladıkları, site içerisinde yer alan konutlardan hırsızlık yaptıkları, eğlence mekanlarına silahlı baskın düzenleyerek kasten adam öldürmeye teşebbüs ettikleri ve genel güvenliği kasten tehlikeye attıkları, site sakinlerini tehdit ederek fuhuş faaliyetleri gerçekleştirdikleri, site sakinlerini tehdit ederek fuhuş faaliyetleri gerçekleştirdikleri, eğlence mekanlarına silahlı baskın düzenleyerek kasten adam öldürmeye teşebbüs ettikleri belirlendi. Sarıyer ve Beyoğlu’nda silahla yaralamak.

İstanbul genelinde korkutma, baskı ve şiddet eylemlerine karışan, ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak’ suretiyle kamu güvenliği ve huzurunu tehdit eden ve tespit edilen hataları yapan bu kişilerden 24’ü yakalanarak gözaltına alındı. .

Operasyondan görüntüler ?

acipayamajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu