Ekonomi

Avrupa borsaları ABD enflasyon raporu öncesinde hafif yükseldi

Avrupa hisse senetleri Salı günü otomotiv ve temel kaynak sektörlerinin öncülüğünde hafif yükseldi. Yatırımcılar, Federal Reserve’ün para politikası planlarına ışık tutabilecek önemli bir ABD enflasyon raporunu heyecanla bekliyor.

Avrupa hisse senetlerinin geniş bir endeksi STOXX 600 , önceki seanstaki geniş tabanlı yükselişin ardından GMT 08:10 itibarıyla %0,1 artış gösterdi. Yatırımcılar aynı zamanda TSİ 13:30’da açıklanması beklenen ABD tüketici enflasyonu verilerini de yakından takip ediyor. Ayrıca, TSİ 10.00’da açıklanacak Avro Bölgesi’nin üçüncü çeyrek öncü GSYH verileri de yakından takip ediliyor.

Otomobil sektörü payları %0,8 oranında artarken, temel kaynaklarda %1 oranında artış yaşandı. Faizlerin başında Glencore (OTC:GLNCY) %3,4 artış gösterdi.

Glencore kısa süre önce Kanadalı madencilik şirketi Teck Resources’ın (NYSE:TECK) çelik üretimi kömür işindeki %77 hissesini 6,93 milyar $ nakit karşılığında satın almayı kabul etti.

Bu arada, Alman çevrimiçi yemek dağıtım şirketi Delivery Hero, şirketin tüm yıl görünümünü hafifçe yükseltmesinin ardından hisseleri %6 artışla önemli bir kazanç elde etti. Bu, şirketi STOXX 600’de günün en iyi performans gösteren şirketi yaptı.

Yatırımcılar, mevcut ekonomik ortama dair değerli bilgiler sunacağı ve gelecekteki para politikası kararlarını etkileyebileceği için ABD enflasyon verilerini ve Euro Bölgesi GSYİH rakamlarını sabırsızlıkla bekliyor. Otomobiller ve temel kaynaklar gibi segmentlerin performansı da daha geniş pazar eğilimlerinin göstergesi olabileceğinden yakından izlenecek.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habersumbas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu