Haber

Meksika’daki yangınlar binlerce hektar araziyi kül etti

Meksika’nın Sonora eyaletinde çıkan yangında 4 bin 131 hektardan fazla alan kül olurken, Nuevo Leon ve Coahuila eyaletlerinde çıkan yangınlardan 83 hektarlık alan etkilendi.

Meksika’nın Sonora eyaletine bağlı Imuris şehri sınırlarında 9 Haziran’da başlayan orman yangınında, havanın sıcak ve kuru olması nedeniyle alevler kısa sürede büyüyerek yangın kontrolden çıktı. Sonora Eyaleti Sivil Koruma Dairesi’nden yapılan açıklamada, bir haftadır devam eden yangında 4 bin 131 hektardan fazla alanın kül olduğu belirtilirken, toplam 100 kişinin de mahsur kaldığı belirtildi. İtfaiyeciler ve askeri işçiler de dahil olmak üzere görev yaptı. Açıklamada, yangının yüzde 50 oranında kontrol altına alınabildiği belirtilirken, yangın nedeniyle bölgede yaşayan çok sayıda yaban hayvanının telef olduğu ve civardaki 10 çiftlikte maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Herhangi bir can kaybının bildirilmediği yangında Sonora eyaletinin farklı bölgelerinde 4 farklı aktif orman yangınının çıktığı belirtildi.

Yangınlara müdahale devam ediyor

Meksika’nın kuzeyinde bulunan Coahuila eyaletinde çarşamba günü çıkan orman yangınına 100 itfaiye ve 1 itfaiye helikopterinin müdahale ettiği belirtildi. Alevlerin yangında 70 hektarlık çalıyı yaktığı öğrenilirken, devlet yetkilileri yangının şu ana kadar yüzde 30’unun kontrol altına alındığını açıkladı. Nuevo Leon eyaletinde dün çıkan orman yangını nedeniyle şu ana kadar 13 hektar arazi etkilendi ve yangına helikopter takviyeleriyle karşılık verildi.

Meksika’da son günlerde yaşanan çok sıcak ve kurak iklim koşulları nedeniyle ülkede orman yangınlarında artış yaşandığı belirtiliyor. Bu nedenle yetkililer, vatandaşları orman yangınlarına karşı daha dikkatli olmaya davet ediyor, yol kenarlarına ve ormanlık alanlara sigara izmariti atılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. – MEKSİKA ŞEHRİ

haber-esenler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu