Haber

Gaziantep’te obezite kampı… 600 müşteriyi kilolu olmaktan kurtardı

GAZİANTEP (İGFA) –Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Obezite Kampı, yaklaşık 600 müşteriyi fazla kilolarından kurtardı.

Kasım 2020’den bu yana farklı kilo kategorilerinde 20 obezite kampı düzenlendi.

594 danışanın hedef kilosuna ulaştığı kampta yüzde 3 ile yüzde 5 arasında değişen oranlarda toplam 1.689 kilo verildi. Ayrıca hastalıkla mücadele kapsamında 30 bin kişiye ayakta tedavi ve saha hizmeti verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çağın sağlık sorunları arasında öne çıkan obezite hastalığı için profesyonel bir ekiple müvekkillerine hizmet veriyor. Kamp süresi boyunca uzman hekim ve diyetisyen grubu tarafından özgün bir tedavi yöntemi ile hastaların gün içinde ateş, nabız, tansiyon ve kan şekeri düzeyleri düzenli olarak takip edilmekte ve beslenme programları hazırlanmaktadır.

Diyetisyen, psikolog, hemşire ve spor koçları eşliğinde eğitimlerin verildiği kampta, danışanlar kampta verilen günlük programların dışına çıkmadan, yeterli su tüketerek beslenme programına uygun egzersizler yapıyor.

Eğitimler çerçevesinde üyeler sağlıklı beslenme konusunda bilgilenmekte; porsiyon kontrolü, hatasız pişirme teknikleri, yemek planlaması ve sağlıklı besinleri hayatlarına dahil ederler. Günlük tansiyon ve açlık kan şekeri ölçümleri sonucunda, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitedeki artış sayesinde danışanların ölçümlerinde önemli iyileşmeler sağlanmaktadır.

OBEZİTE KAMPININ YENİ DÖNEMİ HAZİRAN’DA BAŞLIYOR!

GBB Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay yaptığı açıklamada 2023 döneminin Haziran ayında başlayacağını belirterek, şunları söyledi:

“Yıl boyunca birçok kampta, farklı ağırlık kategorilerindeki müşterilerle bir araya geleceğiz. Kampta, obezite hastalarının hipertansiyon, diyabet gibi hastalıklara yakalanmamaları için kilo vermelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda hastalara özel bir program hazırlıyoruz. Kişiye özel diyet menüleri oluşturuyor, fiziksel aktiviteleri programlıyoruz. Hastalarımız gün içinde çeşitli seanslarla fiziksel aktivitelerini yaparlar. Hemşirelerimiz ayrıca kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın kan şekerini, tansiyonunu, nabzını ve ateşini ölçüyor ve takibini yapıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu