Haber

Eski İSKİ Genel Müdürü Ergun Göknel hayatını kaybetti

İSKİ eski Genel Müdürü Ergun Göknel hayatını kaybetti. Eski çalışma arkadaşlarından Celal Kodamanoğlu, ölüm haberini açıkladı.

Celal Kodamanoğlu yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Herkese günaydın demek isterdim ama aldığım telefon beni çok üzdü. İSKİ’de bir zamanlar birlikte çalıştığımız Genel Müdürümüz ERGUN GÖKNEL maalesef hayatını kaybetmiş olup cenazesi bugün öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mescidi’nden kaldırılacaktır. İstanbul dışındayım yoksa gitmek isterdim… Geçmişteki basın haberlerinden farklı anlarsınız ama dışarıdan bakınca aynı çatı altında yaşamak başka… Kusura bakmayın mayıs. Allah sana merhamet etsin”

İSKİ YOLSUZLUK SKANDALI NEDİR?

Göknel’in İSKİ Genel Müdürü iken, boşanmak istediği eşine 1 milyon dolara yaklaşan bir tazminat ödemeyi kabul etmesi gündeme gelmişti. Daha sonra eşi Nurdan Erbuğ, eski eşi Ergun Göknel’in yolsuzluğunu ortaya çıkardı. Olayın basına yansımasının ardından dönemin Belediye Başkanı Nurettin Sözen de Ergun Göknel’i, iddiaların araştırılması için İçişleri Bakanlığı’na şikayet etti.

Sanıklar ilk olarak 25 Ekim 1993’te, satın alınan klorun yüksek fiyatını göstererek yolsuzluk suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. 6 Aralık 1993’te davanın sanıklarından Ergun Göknel’in İsviçre’deki American Discon Bank’ta 30 bin ABD doları ve 670 bin Alman Markı olduğu belirlendi. Göknel’in tüm hesaplarına el konulurken, İsviçre’deki paranın da iade edilmesi talep edildi. Ayrıca Göknel’in “eşiyle yaptığı sözlü boşanma protokolüne uymadığı” gerekçesiyle Erbuğ’a ödediği tazminata da Mali Şube aracılığıyla el konuldu. İSKİ davasında Murat Karayalçın, Nurettin Sözen ve Yüksel Çengel beraat etti.

1989 Türkiye Yerel Seçimlerinde başta 3 büyük şehir olmak üzere birçok şehri kazanan sosyal demokratlar, diğer siyasi olayların da etkisiyle 1994 yerel seçimlerinde İstanbul ve Ankara gibi birçok büyük şehri kaybetmiştir.

ERGÜN GÖKNEL KİMDİR?

9 Nisan 1937’de İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaokulu Şişli Terakki’de, liseyi İstanbul İngiliz Erkek Lisesi’nde (İstanbul İngiliz Erkek Okulu) okudu. Stuttgart Üniversitesi’nden Kimya Mühendisi olarak mezun oldu. Doktorasını da aynı üniversitede yaptı.

1968 yılında Ankara’da Atom Boya ve Kimya Sanayinde beş ay, 1970-72 ortalarında Gebze İzocam AŞ’de laboratuvar şefi olarak çalıştı. Avcılar Plastel Plastik ve Kauçuk Sanayi A.Ş.’de işletme ve fabrika müdürü (1972-80) olarak çalıştı. 1980-81 ortalarında Selplast AŞ’de genel müdür, 1981-82 ortalarında Kozanoğlu-Çavuşoğlu Kümelenmesinde gıda sanayi koordinatörlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1982 yılında Plastel Plastik ve Kauçuk Sanayi A.Ş.’ye dönerek genel müdür olarak görev yaptı. 1985-89 ortalarında kendi mümessillik ve müşavirlik firması Elkim AŞ’de çalıştı. 1989-93 Nisan ayı ortalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ genel müdürü olarak çalıştı. Bir ihale dolandırıcılığı davasında hüküm giydi ve beş yıl (Ağustos 1993-Ağustos 1998) Bayrampaşa ve Eskişehir Kapalı Cezaevleri ile Keçiören ve Kalecik Açık Cezaevlerinde yattı. Ağustos 1998’de yeniden kendi şirketinde çalışmaya başladı. (HABER MERKEZİ)

uskudar-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu