Yaşam

Eros isimli kedinin katili bu suçu hayvan haklarının iyi olduğu bir ülkede işleseydi cezası ne olurdu? İyi hal indirimi almayacağı kesin!

Hayvanlara karşı işlenen suçlar her ne kadar bizimle aynı hayatı taşısalar da ne yazık ki İnsanlarla eşit olarak değerlendirilmiyorlar.Köpeği yakarak öldüren, kediye tecavüz eden faillere uygulanan tatmin edici bir yaptırım olmadığı için aramızda özgürce dolaşmaya devam edebilirler.

Güya hayvanların yararına değiştirildiği halde bir işe yaramayan yazımız, hayvanlara eziyet eden, onları öldüren katillerin önüne geçilmesi için yeniden düzenlendi. Çok daha ağır cezalar alması gerekiyor. Lafı fazla uzatmadan Av. Tuğçe Berber’i dinleyelim.

Hayvanlara işkence yapmak ve öldürmek Türkiye’de yıllardır “kabahat” olarak değerlendiriliyor.

Avcılık. Tuğçe Berber, yeni maddeyle ilgili Türkiye’deki değişikliklerle ilgili şunları söyledi:

“Türkiye’de hayvanlara işkence etmek ve öldürmek uzun süre ‘kabahat’ olarak değerlendirildi, idari para cezaları uygulandı ve caydırıcı olmaktan uzak yaptırımlar uygulandı. Kanunda değişiklik taleplerinin yoğun şekilde artması nedeniyle 2021 yılında yapılan değişiklik sonucunda 5199 sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu” kapsamında hayvan şiddetine karşı yaptırımlar uygulamaya konuldu. hapis cezası da girdi. Bu değişikliğe göre, evcil hayvanı kasten öldüren kişinin 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması gerekiyor ancak şu ana kadar; Hayvanlara yönelik işkence, öldürme, işkence ve tecavüz gibi pek çok şiddet olayı yaşanmasına rağmen, Hiç kimse üst uçtan cezalandırılmadı.

Geçtiğimiz günlerde hepimizin canını acıtan Eros isimli kedinin katili avantajlı koşul indirimi aldı. Avukatımız, üst sınır cezasının uygulanabilmesi için daha ne olması gerektiği konusunda da kaygılı:

Eros, 6 dakika boyunca tekmelenerek korkunç bir işkenceye maruz kaldı. Öldüren kişi pişmanlığını dile getirdiği için İyi hal indiriminden yararlanan sanığa mahkeme 1 yıl 6 aydan indirimle 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Ayrıca kararın açıklanmasının ertelenmesi (sanığın 5 yıl denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakılması) uygulaması da uygulanıyor. Katilin sokaklarda özgürce dolaşma hakkı vardı.

Duruşmada avukatı “Sahipleyici değildi” dedi. O da kendini şöyle savundu: Türkiye’de hayvanlara bakış açısının özeti. diyor Av. Tuğçe Berber. Ayrıca hayvanlara şiddet uygulayan bireylerin, insanlara zarar verme potansiyelinin bulunmasının yanı sıra, sadece insana yönelik olası şiddet eylemlerini önlemek amacıyla da bu olaylar artıyor. yaşama hakkı olan bir canlıBu cezaların hukuken korunabilmesi için uygulanması ve caydırıcı olması gerektiğini ekliyor.

Peki uluslararası düzeyde hayvan hakları ne durumda?

Avukatımıza göre hayvanların korunmasına yönelik birçok uluslararası sözleşme olmasına rağmen ne yazık ki pek çok düzenleme var. Hayvan hakları yerine hayvan refahı ilişkin düzenlemeler. Özetlemek gerekirse diğer ülkelerde hayvanlara ilişkin mevzuatın durumu kısaca şöyledir:

Almanya, İsviçre, Lüksemburg ve Avusturya gibi bazı ülkelerdeki hayvanlar; Her ne kadar anayasal düzeyde korumaya sahip olsa da diğer birçok düzenleme gibi bazı hayvanların korunmasına ilişkin olduğunu da belirtelim. Hayvanların ticaret, gıda, deney, giyimNe yazık ki, bu gibi bölümlerdeki kullanımına ilişkin istisnalar birden fazla kanunda mevcuttur.

Ceza hukuku açısından durumlar nasıldır?

Alman Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bir hayvana işkence etme veya öldürme suçunun 3 yıla kadar hapis veya para cezasıyla cezalandırılacağı düzenlenmiştir. Ancak Almanya, Türkiye ve diğer birçok ülkeden farklı olarak İhmalkar davranışlarla istismara neden olan kişilerAynı cezalar düzenlenerek kasıtlılık kuralı aranır.

Fransız Ceza Kanunu’nun 521. maddesine göre hayvanlara kötü muamele ve zulüm yapılmasının hata olacağı, evcil hayvanlara işkence, cinayet, cinsel saldırıBu tür eylemlere yaptırım olarak 2 yıla kadar hapis ve 30 bin avro para cezası öngörülüyor.

İsviçre’de “Hayvan Refahı Kanunu” kapsamındaki düzenlemelerin kasıtlı olarak ihlal edilmesi suç olup, para cezası veya 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılabilmektedir. 3 yıla kadar hapis cezasıPara cezası verileceği, ihmal olması durumunda ise adli para cezası uygulanacağı öngörülüyor.

Amerika’da Hayvanlara Zulüm ve İşkenceyi Önleme Yasası, kasıtlı işkence eylemiCeza, para cezası ve 7 yıla kadar hapis cezasını içeriyor.

Avukatımızın aktardığı pahalı bilgi ve görüşlerin yanı sıra editörün notu:

Unutmayın ki hayvanlar da tıpkı insanlar gibi acı çeken ve acıyı hissedebilen canlılardır; Katillerin ve tecavüzcülerin cezalarının insanlara karşı işlenen suçlarla aynı olmasını sağlamak için uzun bir yol kat etmemiz gerekiyor. 2 yıl önce kulübesinde yakılarak öldürüldü Şila isimli köpeğin katiline de iyi durum indirimi yapıldı.Bunlar basında ses getiren örnekler olsa da ne yazık ki hayvanlara karşı işlenen suçların tamamı bu şekilde ilerlemektedir.

Eros’un katili İbrahim Keloğlan geçtiğimiz günlerde yakalandı En ağır cezayı almak talep ediyoruz. Bu konuda bir şeyler yapmak istiyorsanız linkteki metni kopyalayarak Cimer üzerinden Tarım ve Orman Bakanlığı’na şikayette bulunabilirsiniz.

Cimer metnine ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Diğer içeriklerimize göz atmak isterseniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu