Haber

Hırvatistan Başbakanı Sister Of Mercy Hastanesi projesini ziyaret etti

Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç, Akfen İnşaat-Dos İnşaat tarafından ülkenin başkenti Zagreb’de inşaatı devam eden Sister Of Mercy Hastanesi projesini ziyaret etti. Başbakan Plenkoviç’i, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Selim Akın, Akfen İnşaat Genel Müdürü Mesut Coşkun Ruhi ve proje çalışanları karşıladı.

Kurulduğu günden bu yana yurt içi ve yurt dışında havalimanı terminalleri, doğalgaz boru hatları, hidroelektrik santralleri ve gayrimenkul projeleri gibi altyapı projelerini hayata geçiren Akfen İnşaat, 1895 yılında inşa edilen tarihi Sister Of Mercy Hastanesi’nin tadilatını 2017 yılında üstlendi. Dost İnşaat ile işbirliği. Hastanenin 110 bin metrekare alan üzerinde 22 binası bulunuyor. Kasım 2022’de sözleşmesi imzalanan ve çalışmalarına başlanan projenin depremden zarar görmüş olup 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

Sister Of Mercy Hastanesi projesini ziyaret eden Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç’e, ülkenin Sağlık Bakanı Vili Beroş ve İnşaat Bakanı Branko Bacic de eşlik etti. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Selim Akın, Akfen İnşaat Genel Müdürü Mesut Coşkun Ruhi ve proje çalışanları tarafından karşılanan Başbakan Plenkoviç, tarihi hastanenin tadilatı kapsamında yürütülen çalışmaları yakından izleyerek proje hakkında bilgi aldı.

Üstlenilen proje kapsamında aynı kampüs içerisinde yer alan ve halen kullanımda olan 6 binadan 4’ü yenilenecek, 2 bina ise yıkılarak tamamen yeniden inşa edilecek. Sister Of Mercy Hastanesi projesinin güçlendirme tasarım aşaması Avrupa Birliği Dayanışma Fonu tarafından, imalat aşaması ise Hırvatistan Hükümeti Sağlık Bakanlığı tarafından finanse ediliyor. Projenin 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu