Haber

Başak Demirtaş’ı eleyen DEM Partisi: İBB’nin yeni adaylarını önümüzdeki günlerde açıklayacağız

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, Dem Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne aday olmayacağını açıkladı. Demirtaş’ın kararı kamuoyunda geniş yankı bulurken, Demirtaş’ın geri adım atmasının ardından DEM Partisi’nin İstanbul’da yeni aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu oldu. Partiden yapılan yazılı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi aday isimlerimiz önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır.” Bu açıklama, partinin CHP ile ittifak yapmak yerine kendi adayını göstermekte ısrar ettiği şeklinde yorumlandı.

DEM PARTİSİ’NDEN YAZILI AÇIKLAMA ALINDI

Başak Demirtaşİstanbul’a aday olmayacağının açıklanmasının ardından DEM Parti’den şu açıklamalar yapıldı: “Partimiz, yerel oyÇalışmaları kapsamında Türkiye’nin kentsel uzlaşmanın sağlanamadığı her yerinde kendi adaylarıyla kamuoyunun karşısına çıkma kararı aldı ve bunu kamuoyuyla paylaştı.

“İSTANBUL İÇİN KAPSAMLI GÖRÜŞMELER YAPILDI”

Seçim bölgeleri arasında en çok tartışılan yer doğal olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Bu bağlamda partimiz de İstanbul özelinde ele alındı ​​ve yetkili kurullarımızda kapsamlı tartışmalar yapıldı.

“DEMİRTAŞ’IN DESTEĞİ BİZE BÜYÜK GÜÇ KATTI”

İstanbul’a aday gösterilen tüm değerli dostlarımızın varlığı ve irade beyanı partimize ve tabanımıza güç ve moral vermiştir. Bu isimler arasında kamuoyunda en çok yoldaşımız Sayın Başak Demirtaş’ın adı öne çıktı. Başak Demirtaş yoldaşımızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı konusunda partimize verdiği destek şüphesiz bizlere büyük bir güç katmıştır.

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ADAY İSİMLERİMİZİ AÇIKLAYACAĞIZ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığı konusundaki iradesiyle partimizin seçim politikalarına destek vererek bizi güçlendiren Başak Hanım ile sürecin başından itibaren istişarede bulunduk. Yetkili komitelerimiz bu aşamada tüm seçenekleri tartışarak gelişmeleri değerlendirdi ve Başak Hanım ile bir araya gelerek aday olmaması konusunda tam bir uyum ve uyum içerisinde anlaştılar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi aday isimlerimiz önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.

“PARTİMİZ DIŞINDA YAPILAN AÇIKLAMALARA GÜVENMEYİN”

Sayın Başak Demirtaş’a katkılarından dolayı tüm inancımızla teşekkür ediyor, sürecin bundan sonraki aşamalarında da destek vermeye devam edeceğini biliyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylığına ilişkin partimizin resmi açıklamaları dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini ve spekülasyona yer verilmemesini özellikle talep ediyoruz. “Demokrasi çabamızdan taviz vermeden, cezaevlerindeki ve sürgündeki tüm yoldaşlarımızla omuz omuza yürümeye devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu